Рецепт курки з чорносливом



Інгредієнти для приготування курки з чорносливом :
 - Одна курка невеликого розміру,
- Три цибулини,
- Сто грам чорносливу,
- Сорок - п'ятдесят грам волоських горіхів,
- Двадцять грам вершкового масла,
- Рослинна (соняшникова) масло,
- Триста мілілітрів вершків,
- Половина склянки курячого бульйону,
- Дрібнокристалічна сіль і мелений чорний перець на смак.
Спосіб приготування курки з чорносливом:
 1. Чорнослив необхідно попередньо промити і замочити його в киплячій воді, залишимо сухофрукти на два - три години.
2. Обробити тушку курку на маленькі шматочки, приправляємо сіллю і перчиком, обваляємо в пшеничного в борошні і обсмажити до наполовину готового стану.
3. Перекладемо курочку в маленький сотейник, зверху покладемо чорнослив.
4. Подрібнимо ріпчасту цибулю і обсмажити його в сковороді до появи золотистого відтінку.
5. Викладемо обсмажену цибулю зверху чорносливу.
6. чищення волоські горішки измельчим і трохи обсмажити у вершковому жирі.
7. Додамо в горішки жирні вершки і наллємо курячий бульйон. Як тільки маса закипить необхідно готовим соусом залити куряче м'ясо.
8. Накриємо сотейник щільно кришкою і поставимо в духовку на тридцять хвилин. Температуру духовки потрібно встановити на сто п'ятдесят градусів.
9. Подамо разом з пюре, приготованим з картоплі.