тарта з білим шоколадом і журавлиною до дня святого Валентина



Інгредієнти для приготування тарта з білим шоколадом і журавлиною до дня святого Валентина :
 Борошно вищого сорту, просіяне - двісті - двісті десять грам (один стакан)
Сіль дрібнокристалічна - чотири грам
Цукровий пісок - двадцять п'ять - тридцять грам
яйце свіже - шістдесят грам (одне, досить велике яйце)
вода холодна - п'ятнадцять мілілітрів
білий шоколад - триста п'ятдесят - чотириста грамів
вершки (тридцять три відсотки жирності) - сто двадцять мілілітрів (половина стаканчика)
вершкове масло - шістдесят - шістдесят п'ять грам
свіжа журавлина - триста шістдесят п'ять - триста вісімдесят грам
Спосіб приготування тарта з білим шоколадом і журавлиною до дня святого Валентина :
 1. Займаємося приготуванням основи з тіста для Тарту - а це буде пісочне тісто. Важливо дотримуватися те, що всі інгредієнти, що входять до складу тесту повинні бути охолодженими. Просеем пшеничне борошно, перемішаємо її з дрібною сіллю і додамо цукровий пісок. Охолоджене масло (вершкове) наріжемо на кубики невеликої величини. Відправимо борошняну суміш і шматочки вершкового масла охолоджуватися.
2. Яйце зіб'ємо віночком, доллємо воду, зіб'ємо і залишимо охолодитися в холодильнику.
3. Борошно перетремо до стану крихти разом з шматочками вершкового жиру. Додамо збите холодну яйце, перемішаємо і перекладемо на підготовлену робочу поверхню столу, замісити тісто.
4. Візьмемо аркуш пергаменту, трохи пріпиліть його борошном, викладемо тісто і розкачати його на три міліметри. Зверху накриємо другим листом і шістдесят хвилин охолодити в холодильнику.
5. Дістанемо холодну тісто з холодильника, залишимо на дві хвилини і розкачати в пласт (товщина пласта - один міліметр).
6. Виріжемо кола по діаметру формочок для випічки тарта, укладемо в форму, добре пригорнемо до стінок і придавив до дна, на десять хвилин відправимо охолоджуватися, зайве тісто зріжемо.
7. наколи дно Тарту вилочкою, накриємо пергаментом кожну форму, зверху насиплемо рис і відправимо в духовку пектися. Нагріваємо до температури сто сімдесят - сто сімдесят п'ять градусів. Печемо поки не отримаємо рум'яні краю.
8. Приберемо пергамент з рисом і продовжимо випікати Тарту ще приблизно десять хвилин. Охолоджуємо.
9. Приготовим крем: на паровій бані розтоплюємо білий шоколад, перемішуємо його з вершками і маслом вершковим.
10. остуджений Тарту наповнимо кремом, викладемо в них ягоди журавлини, поставимо охолодитися в холодильник на дві години.
11. Приємного вам апетиту і смачних свят!