Рецепт - Медова пахлава до Дня закоханих



Інгредієнти для рецепта Медова пахлава до Дня закоханих :

 

 морозиво листкове тісто    - Шістсот грамів

 вершкове масло -    двісті п'ятдесят грам

 рубані волоські горіхи    - П'ятсот грам

 панірувальні сухарі    - Чотири столові  ложки

 мед    - П'ять столових  ложок

 кориця    - Одна чайна    ложка

 мелена гвоздика   -    одна друга чайної    ложки

 цукор    - Двісті грам

 сік і цедра лимона    - Одна штука

 

Спосіб приготування рецепту Медова пахлава до Дня закоханих :

 

Сьогодні вашій увазі ми хочемо представити рецепт приготування традиційного солодкого десерту з багатьох кухонь істинного і зачаровує Середнього Сходу та Балкан. Отже, сьогодні спробуйте здивувати свою другу половину ароматною медової на свій смак пахлавой. Отже, насамперед, нам необхідно розморозити листкове тісто. Далі, розтопити масло. Потім, форму, розмір якої становить приблизно 22 х 23 сантиметри, а також висотою в шість сантиметрів нам необхідно змастити невеликою кількістю ніжного розтопленого масла. Після цього, змішаємо наші горішки в панірувальних сухарях разом з цукром і прянощами. Далі, листкове тісто нам необхідно розкачати на двадцять дуже тонких пластин. Потім, нам необхідно ретельно розігріти духовку до температури сто вісімдесят градусів. Потім, в спеціальній формі для випічки нам необхідно скласти один на одного п'ять платівок з тіста, які змащені з одного боку маслом. Потім, верхню пластину ми змажемо акуратно горіховою начинкою, а потім накриємо зверху двома промасленими і знову помістимо горіхову начинку в тій же самій послідовності ми будемо продовжувати формувати нашу майбутню пахлаву до тих пір, поки не закінчиться горіхова начинка. У нас зверху повинен бути шар, який складається з декількох промаслених пластинок тесту. Тепер нам слід випікати нашу пахлаву в духовці протягом п'ятдесяти - шістдесяти хвилин до тих пір, поки вона не стане рум'яною. Через сорок хвилин нашої випічки ми зменшимо температуру в духовці до ста п'ятдесяти градусів. Після цього, в одній четвертій літри води ми повинні проварити мед, цукор, цедру і сік лимона, а потім таким гарячим сиропом ми поллємо готову пахлаву і дамо їй охолонути перш, ніж будемо подавати її до столу. Приємного всім апетиту і романтичного настрою! Слід зазначити, що такий десерт зможе просто чудово урізноманітнити ваш стіл, який присвячений Дню святого Валентина.