Рецепт торта - морозива з ягід черешні


alt

Інгредієнти необхідні для приготування торта - морозива з ягід черешні :
 Цукровий пісок - п'ятдесят грам (четверта частина склянки) чверть склянки Кукурудзяний або картопляний крохмаль - одна повна столова ложка
Бренді або коньяк - дві столові ложки
Черешні без кісточок - триста - триста двадцять грам
Вершкове масло (можете взяти вершковий маргарин) - дві повних столових ложки
Мед рідкий - дві столові ложки (якщо мед уже засахарілся, то його необхідно попередньо розтопити на паровій бані)
Будь-яке бісквітне печиво - сто п'ятдесят - сто шістдесят грамів (можете замінити бісквітне печиво іншим розсипчастим, наприклад, пісочним)
Ванільне або молочне морозиво - чотириста грамів (приблизно п'ять стаканчиків пломбіру)
Спосіб приготування торта - морозива з ягід черешні:
 1. Черешні добре промиваємо, відкладемо кілька ягідок, видалимо з них кісточки.
2. У невелику каструльку викладемо маленькі шматочки цукру, насиплемо кукурудзяний (або насипаємо картопляний) крохмаль, змішаємо з ягідками черешні. Наллємо бренді або коньяк у воду і змішаємо сипучої сумішшю. Нагріємо і проварити протягом двох хвилин, перемішуємо дерев'яною ложкою. Остудимо масу повністю.
3. У сухою і чистою мисочці перемішаємо розтоплене масло і рідкуватий мед. Додамо бісквітне печиво, подрібнене в крихту, все особливо ретельно перемішати.
4. Спечемо корж в сильно розігрітій духовці близько восьми - десяти хвилин. Остаточно остудимо. Ягідну масу розмели в ємності блендера (або в кухонному комбайні) до набуття однорідного стану. Розділимо ягідне пюре на дві частини. Одну частину потрібно буде залишити для сервірування, а другу частину черешні відправимо охолодитися в холодильнику. Через два - або навіть 3:00 дістанемо.
5. Ванільне або вершкове морозиво потрібно викласти в досить велику, обов'язково чисту миску, добре розімніть виделкою і зіб'ємо насадкою міксера на маленькій швидкості. Додамо холодну ягідного пюре з черешні, трішечки змішаємо.
6. Викладемо ягідну суміш на торт - морозиво. Особливо обережно потрібно бути, перемішуючи, робимо руху у напрямку руху годинникової стрілки, формуючи малюнок спіралі.
7. Накриємо форму і поставимо охолоджуватися в морозильну камеру. Прикрасимо готове пюре з ягід і свіжими цілими черешнями (які ми відклали заздалегідь).
Подаємо як десерт. Приємно вам апетиту!