Рецепт - Смачні домашні хачапурі


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Смачні домашні хачапурі :

 

Для тіста:

- Борошно - сімсот грам

- Звичайний йогурт - п'ятсот грам

- Яйце - дві штуки

- Вершкове масло - п'ятдесят грам

- Сіль - одна    чайна ложка

- Сода - дві чайних ложки

Для начинки:

- Моцарелла (терта) - чотириста п'ятдесят грам

- Фета - чотириста п'ятдесят грам

- Яйце - одна штука

 

Спосіб приготування рецепту Смачні домашні хачапурі :

 

Хачапурі являє собою просто неймовірно смачна страва, яке традиційно відноситься саме до грузинської кухні. Можна навіть «батьківщину продати» за одну порцію справжнього грузинського хачапурі разом з сиром з пилу, з жару, чи не так? Ми сьогодні навчимо вас готувати найніжніші хачапурі, причому не гірше грузинських господинь і кухарів! Уявіть собі, як зрадіють всі ваші рідні, коли прийдуть додому з роботи в холодний похмурий день і виявлять на столі гарячий хачапурі у вашому виконанні! Спробуйте приготувати таку страву за запропонованою нами рецептурою! Отже, перш за все, підготуйте всі потрібні компоненти для приготування такого смачного і ароматного страви. Потім, в окремій великій мисці ми змішаємо йогурт, яйця, а також і вершкове масло і сіль. Потроху ми будемо додавати туди борошно, при цьому, все перемішуючи руками. Тісто у нас повинно вийти м'яким і еластичним, тому ми додамо туди стільки борошна, скільки це буде необхідно в конкретній ситуації. Потім, ми додамо в цю масу соду. Далі, ми повинні замісити тісто. Його місити потрібно руками протягом п'яти-десяти хвилин на дошці, яка прісиплем борошном. Потім, повернемо наше тісто в миску, закриємо її харчовою плівкою і поставимо потім в холодильник на двадцять хвилин. Для приготування начинки ми змішаємо два види сиру і яйце до отримання однорідної маси. Духовку нам необхідно нагріти до двохсот двадцяти градусів. Тісто, а також нашу начинку ми повинні розділити на шість рівних частин. Руками розімнемо потім наше тісто і сформуємо з нього корж діаметром у двадцять сантиметрів. Викладемо потім начинку і щільно закриємо нашу корж, при цьому, ретельно скріпивши краю (за своєю формою це повинно нагадувати закриту піцу кальцоне). Все, поставимо в духовку і будемо випікати все протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Трохи остудити і будемо подавати до столу наші хачапурі в теплому вигляді. Таким чином, у нас вийде просто незвичайні хачапурі до святкового столу! Приємного вам всім апетиту!