Рецепт - Шоколадний торт з ягідним соусом на 14 лютого


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Шоколадний торт з ягідним соусом на 14 лютого :

 

- Борошно - два з половиною склянки

- Цукор - три чверті одного    склянки

- Гіркий шоколад - двісті вісімдесят грам

- Вершкове масло - сто грам

- Ванілін - дві чайні ложки

- Яйце - п'ять штук

- Щіпка    морської солі

- Цукрова пудра -    на смак

- Ягоди - п'ятсот грам

- Цукор -    половина однієї склянки

- Сік    однієї половини лимона

 

Спосіб приготування рецепту Шоколадний торт з ягідним соусом на 14 лютого :

 

На честь такого солодкого свята ми хочемо запропонувати вашій увазі рецепт приготування дуже смачного і апетитного тортика, який доповнений не менше ароматним соусом з ягід. Перш за все, слід почати з приготування саме фруктового соусу. Ягоди ви візьміть на свій смак і викладіть їх в окрему каструлю. Потім, додайте до них одну половину склянки цукру. Нагріємо потім все, при цьому будемо періодично помішувати за допомогою дерев'яної лопатки. Коли наша маса почне закипати, ми будемо все ще тримати на вогні ще десять хвилин. Перекладемо потім таку масу в блендер і зіб'ємо до стану пюре. Повністю ми всі остудити і тоді вичавимо туди лимонний сік. Потім, форму для торта ми змажемо вершковим маслом і прісиплем потім цукром. Відкладемо далі три столові ложки цукру. Шоколад, а також вершкове масло разом з рештою цукром, ми викладемо в окрему каструльку і будемо готувати все на досить маленькому вогні, поки наш шоколад і масло повністю не розплавляться, а цукор там повністю не розчиниться. Потім, ми все знімемо з вогню. Додамо туди ваніль, перемішаємо все до однорідної маси. Остудимо. По черзі будемо туди забивати жовтки, а саму муку в шоколадну суміш. У чистій мисці нам слід збити білки. Посолимо все і будемо продовжувати збивати до утворення повітряних піків. Всиплемо туди залишилися три ложки цукру і взобьем все знову. Для початку третину збитих білків введемо в шоколадне тісто, а потім перемішавши, додамо туди і інше. Виллємо потім наше тісто в підготовлену форму для приготування торта. Духовку ми нагріємо до ста шістдесяти п'яти градусів. Випікаємо все при температурі сто вісімдесят градусів тридцять хвилин. Потім, викладемо наш торт з форми, а потім прісиплем його цукровою пудрою. Будемо подавати його до столу разом з фруктовим соусом. Таким чином, у нас вийде дуже смачний і ароматний десерт до Дня святого Валентина. Приємного вам апетиту.