Рецепт кексу з апельсинами і рікоттою



 Інгредієнти для приготування кексу з апельсинами і рікоттою :

 Рикотта    - Двісті тридцять - двісті п'ятдесят грам

 Борошно вищого сорту, просіяне крізь маленьке сито - сто сорок - сто шістдесят грамів

 Курячі яйця - три штуки

 Цукровий пісок - сто сімдесят грам    (Якщо цукор дуже солодкий можете класти його поменше)

 вершкове масло (або вершковий маргарин) - сто шістдесят - сто сімдесят грам

 розпушувач  для випічки - дві чайних ложки

 родзинки    без кісточки (темний або світлий) - сто грам (половинка склянки)

 цукрова пудра на смак  

 цедра одного крупного    апельсина  

 Спосіб приготування кексу з апельсинами і рікоттою:

 Рецепт чудового і дуже смачного кексу з апельсинами і рікоттою обов'язково стане улюбленим у вашій колекції випічки. Його оригінальний і збалансований смак порадує навіть самого складного цінителя. Його можна приготувати    до будь-якого дитячого, і не тільки, святу. Напередодні свята святого Валентина цей    рецепт теж може стати в нагоді, і ви зможете порадувати кохану людину дуже смачною, свіжою випічкою.

 1. Ізюм без кісточок замочуємо в охолодженій    воді, якщо ви не збираєтеся    пропонувати такий кекс дітям, то можете замочити родзинки в ромі або в коньяку (або взяти для цих    цілей десертне червоне    вино), через шістдесят - сімдесят хвилин зливаємо рідину і просушують родзинки.

 2. У курячих яєць відділяємо    білки від    жовтків.

 3. Збиваємо віночком м'яке (але не розтоплене) вершкове масло, додаємо певну кількість цукрового піску, додаємо    Рікота, продовжуємо при цьому збивати. Вводимо яєчні    жовтки, натерту цедру від великого апельсина і набряклий родзинки.

 4. Просіваємо пшеничне борошно, змішуємо її з порошком для розпушення тіста. Додаємо в суміш масла, ретельно перемішуємо    всі використовувані    інгредієнти

 5. Білки від яєць збиваємо    до появи    м'яких піків і дуже акуратно вводимо    їх у    еластичне тісто.

 6. Додаємо просіяне крізь сито і змішану з порошком для випічки борошно. Збиваємо яєчні білки до одержання м'яких піків. Дуже обережно перемішуємо тісто з    яєчними білками.

 7. Приготоване    тісто викладаємо у форму, промазану вершковим жиром. Ставимо випікатися    в добре нагріту    до позначки в сто дев'яносто градусів духовку на    час    близько сорока - п'ятдесяти хвилин.

 8. Готовий апельсиновий кекс з рікоттою дістаємо з формочки,    охолоджуємо і посипаємо пудрою з цукру.    Приємного вам апетиту!