Цікавий рецепт бананового десерту з соусом з карамелі в день святого Валентина!



Інгредієнти для приготування бананового десерту з соусом з карамелі в день святого Валентина :
 Скоро вже свято, яке традиційно святкують закохані в багатьох країнах. Наша країна не стала винятком і, велике число парочок щороку роблять один одному приємні сюрпризи і намагаються порадувати.
Для того щоб зробити надзвичайно смачний банановий десерт вам потрібно буде приготувати такі продукти:
Цукровий пісок - сімдесят - вісімдесят грам (якщо цукор не достатньо солодкий, можете додавати більшу кількість)
Вершкове масло (або маргарин молочний) - тридцять - п'ятдесят грам
Мед, розтоплений - тридцять - п'ятдесят грам
Борошно пшеничне, просіяне через сито - столові ложки
Мелений імбир - одна чайна ложечка
Лимонний сік три чайних ложки
Вершки середнього ступеня жирності - двісті - двісті двадцять мілілітрів
Сир - триста сімдесят п'ять - триста вісімдесят грам
Банани стиглі - чотири великі штуки
Карамельний соус - двісті тридцять - двісті п'ятдесят мілілітрів
Спосіб приготування  бананового десерту з соусом з карамелі в день святого Валентина :
 Для того, щоб у святковий вечір пригостити свою кохану людину чудовим і незвичайним десертом з бананів в карамельному соусі вам буде потрібно зробити наступне:
1. Розігріти в першу чергу духова шафа, нам потрібна температура сто п'ятьдесят п'ять - сто шістьдесят п'ять грам.
2. Цукровий пісок необхідно розтопити на теплій паровій бані і змішати з рідким (розтопленим) медом і додати вершкове масло на теплій паровій бані. Потім знімаємо з вогню, злегка охолоджуємо, поступово вводимо просіяне крізь сито пшеничне борошно, змішане з імбиром і однієї повної чайною ложечкою лимонного соку.
3. Після цього викладаємо масу, що залишилася за допомогою чайної ложки у вигляді гірок на промазаний вершковим жиром деко і поміщаємо в досить прогріту духовку хвилин на десять. Охолоджуємо.
4. Сливки злегка збиваємо і змішуємо з нежирним (або середньої жирності) сиром.
5. Банани очищаємо, нарізаємо на невеликі гуртки, скроплюємо двома чайними ложками соку лимона. Відкладаємо вісім гуртків, а всі інші розминаємо за допомогою виделки.
6. Відкладаємо шість печива, всі інші печива кришимо і змішуємо з третього сирної маси, додаємо вершки (жирність двадцять п'ять - тридцять відсотків), вводимо бананове пюре і заливаємо приготовлені соусом з карамелі. Таку масу викладаємо шарами в підготовлені келихи. При бажанні прикрашаємо натертим шоколадом.