Дивовижний рецепт мови яловичого у вершковому соусі з горіхами на 14 лютого!



Інгредієнти, які будуть необхідні для того, щоб приготувати язик яловичий в вершковому соусі з горіхами на 14 лютого :
 яловичий язик (вагою приблизно півтора кілограма)
дві великі цибулини
П'ятсот - шістсот грамів свіжих, маринованих або заморожених грибів (з маринованих грибів необхідно попередньо злити рідину)
Один - півтори склянки почищених волоських горішків (двісті - триста грам)
Дві - три часточки очищеного часнику
П'ятсот - шістсот - шістсот п'ятьдесят мілілітрів нежирних (або повністю знежирених вершків) вершків або стільки ж рідкої сметанки
П'ятнадцять - двадцять грам вершкового жиру (масло або вершковий маргарин)
Свіжа зелень кропу або петрушки для сервірування
Дрібнокристалічна сіль і мелений чорний перець на смак (при бажанні можете додавати зовсім небагато червоного перцю)
Спосіб приготування мови яловичого у вершковому соусі з горіхами на 14 лютого :
 У першу чергу необхідно підготувати до приготування яловичий язик, для цього його слід дуже ретельно промити у воді (можете зробити це з використанням щітки). Потім заливаємо промитий мову водою і нагріваємо, поки не закипить, пінку знімаємо і зменшуємо вогонь. Варимо мова досить довго - від двох до чотирьох годин. Готовність можна перевірити, якщо проткнути кінчик вилочкою, їли він важко проколюється, значить, продовжуємо варити далі.
Коли мова буде відварена, перекладаємо його в крижану воду і знімаємо шкірку, нарізаємо на невеликі скибочки.
Розтоплюємо вершковий жир і підсмажуємо нарізаний на колечка цибулю і розрізані на пластиночки грибочки.
Горішки в першу чергу перемелює в ємності блендера, а після цього, змішуємо з часником, розминаємо в досить однорідну суміш таким чином, щоб з горіхів початок виступати масло. Змішуємо отриману горіхову суміш з жирними в вершками або домашньою сметаною, приправляємо сіллю, спеціями і перцем.
Якщо приготовлений соус вийшов досить сухим і густим, його потрібно розбавити залишилися після відварювання мови бульйоном.
Мова нарізаємо і перемішуємо з цибульний-грибною сумішшю і все заливаємо приготовленим соусом.
Накриваємо кришкою (хоча це й не обов'язково) і поміщаємо в злегка прогріту духовку (підігріваємо, поки температура не досягне ста п'ятдесяти градусів) потомитися, приблизно на сорок - п'ятдесят хвилин.
Приготовану страву викладаємо в досить глибоку ємність і зверху засипаємо подрібненої свіжою зеленню. Подаємо мову в соусі в гарячому стані.