Рецепт - Смачні мідії на 14 лютого


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Смачні мідії на 14 лютого :

 

  -    чотириста грамів мідій,

- Половина однієї склянки рослинного масла,

- Сто п'ятдесят грам вершкового масла,

-    дві головки,

- Один кілограм морквини,

- Один кілограм рису,

- Сто грам родзинок,

- Одна    головка часнику,

- Два    солодких яблука,

- Спеції: бадьян і зіра -    на смак,

-свіжі зелень: кріп, петрушка і кінза -    на ваше усмоотреніе

 

Спосіб приготування рецепту Смачні мідії на 14 лютого :

 

Мідії являють собою продукт, який надзвичайно корисний, а також на додаток до всього, ще й дуже смачний. Слід сказати, що до складу такого морського делікатесу входять виключно біологічно активні речовини, які стимулюють роботу нашої імунної системи. Наші мідії багаті на мікроелементи, дуже корисні для організму людини. Крім того, морські мідії являють собою дуже дієтичний продукт і їх рекомендують тим людям, хто старанно бореться із зайвою вагою. Якщо вам пощастило познайомитися з апетитними свіжими мідіями, тоді найкраще вживати їх з липня по жовтень. Пов'язано це з тим, що в цей час вони особливо поживні, корисні і смачні. Найпростішим рецепт приготування мідій є просто їх кинути в злегка підсолену воду і потім все варити протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього, приготовані мідії можна подавати до столу разом з лимоном і відвареним рисом. Але якщо ж свіжі мідії ви не змогли дістати, тоді і з магазинних заморожених мідій можна приготувати не менш смачна страва, наприклад плов з мідій. Мідії для початку ми розморожуємо і ретельно промиваємо водою. Рис нам потрібно кілька разів промити під проточною водою і залити, потім все окропом на двадцять хвилин. Розігріємо потім велику каструлю, яка призначена для приготування плову, викладемо туди рослинне, а також вершкове масло. Обсмажимо потім все в нашому олії цибулю, який нам необхідно нарізати півкільцями. Морквину тим часом ми натремо на крупній тертці і відправимо потім до цибулі. Закриємо всі кришкою і будемо гасити протягом п'яти-десяти хвилин. Додамо потім в каструлю мідії, перемішаємо їх і все пережарити протягом однієї хвилини. Викладемо потім кілька суцвіть бадьяна. Виллємо потім в каструлю кип'яток, щоб він повністю накрив мідії та овочі. За своєю консистенції все має бути схожим на густий суп. Накриємо все кришкою і будемо варити приблизно п'ять хвилин. Викладемо в каструлю рис, додамо туди воду, щоб вона у нас була врівень з рисом. Варимо все ще протягом п'яти хвилин на досить сильному вогні і потім зменшимо вогонь до самого мінімального. Зберемо потім рис гіркою в самому центрі каструлі, а зверху посипаємо все зирой. З боків ми викладемо нарізані часточками яблука, часник і родзинки. Закриємо потім каструлю кришкою і тушкувати будемо на мінімальному вогні близько сорока хвилин. Подавати плов з мідій до столу слід вельми рясно посипавши подрібненою зеленню.