Рецепт - Роли з латуком на 14 лютого


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Роли з латуком на 14 лютого :

 

 На дванадцять    порцій:
половина порції сумесі (рису з оцтом)
чотири    маленьких листа    незвичайного салату лолло россо
чотири    аркуша латуку баттерхед
чотири    невеликих листа салату «айсберг»
Оцет для змащування    рук
чотири    столові ложки су (японський рисовий оцет)
двісті п'ятдесят мілілітрів води
Топінги:
сімдесят п'ять грам копченої пікші
один    лавровий лист
одна    чайна ложка цукру
сімдесят п'ять грам копченого лосося (його необхідно досить дрібно нарізати)
одна    столова ложка соку лимона
чотири-шість столових ложок чорної ікри пінагора
одна столова ложка каперсів
Для подачі до столу:
сію (японський    специфічний соєвий соус)

 

Спосіб приготування рецепту Роли з латуком на 14 лютого :

 

 

 Варто відзначити, що таке японське блюдо, як суші, з'явилося порівняно недавно, а саме в середині вісімдесятих років минулого століття. Варто також відзначити, що за більш, ніж тридцять років, суші стали настільки популярні, що навіть у самій глухому селі людям знайомий смак цієї страви. Існує величезна кількість рецептів приготування суші, включаючи навіть пісні суші і вегетаріанські. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами ще одним досить оригінальним рецептом приготування суші. Отже, для початку нам потрібно приготувати сумесі. Для цього нам слід перемішати в окремій і маленькій мисці компоненти оцту для рук. Помістимо потім в каструлю пікшу, а також і лавровий лист, заллємо все киплячою водою, знову доведемо масу до кипіння і будемо варити до повної готовності (на це у вас піде близько п'яти хвилин). Відкинемо потім масу на друшляк. Знімемо з риби шкіру і видалимо всі дрібні кісточки. Покладемо потім в миску і розімніть за допомогою виделки. Підмішаємо потім всі разом з цукром, а потім остудимо. Далі, збризкаємо копчений лосось ніжним лимонним соком. Зріжте зверху листя нашого салату лолло россо і баттерхед невелику смужку, шириною рівною три сантиметри. Потім, з внутрішніх листя салату «айсберг» зробимо чашечки діаметром рівним сім сантиметрів. Зробимо потім дванадцять прямокутників з рису. Але загортати їх будемо не в норі, а в чотири листи лолло россо, а також чотири листи бат-терхеда і чотири чашечки з «айсберга». На рис лолло россо викладемо приблизно одну-півтори столові ложки пікші. Потім, На рис в баттерхеде - одну або півтори столові ложки копченого лосося, а на рис який в чашечках «айсберга» -одна або півтори столової ложки ікри. На пікшу ми помістимо невелику кількість ікри, на лосося ми викладемо каперси, а на ніжну ікру - пару шматочків пікші. Тепер ми всі розкладемо на блюді або ж на маленькі тарілочки і будемо подавати всі на стіл разом з сію, який налитий в маленькій піалке.