Рецепт - Удзу-маки (кручений рол) на 14 лютого


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Удзу-маки (кручений рол) на 14 лютого :

 

На двадцять чотири порції:

Чотири-п'ять сушених грибів сіітаке
дві столові ложки сію
дві з половиною столові    ложки цукру
сто п'ятдесят грам ного тріски
червоний    спеціальний харчовий барвник

 чотири листа норі
сімсот грамів рису сумесі,    котрий слід приготувати з трьохсот грамів рису    разом з двома з половиною столовими ложками рисового оцту,

 

Одна столова ложка цукру і половина    ложки солі
омлет ацуякі,    який потрібно приготувати з двох    вельми великих яєць, збиті з двома столовими ложками бульйону дасі,    двома столовими ложками саке, третю чайної    ложки солі і двома з половиною ложки цукру

   нарізаний    дуже вузькими смужками огірок, який, при цьому,    розрізаний уздовж на    дуже вузькі смужки
сію -    для подачі до    столу


Спосіб приготування рецепту Удзу-маки (кручений рол) на 14 лютого :

 

Отже, щоб приготувати таке смачне японське блюдо, нам необхідно ретельно замочити сушені гриби сіітаке в досить теплій воді, приблизно на тридцять хвилин, потім ми всі обсушимо, залишимо приблизно на п'ять столових ложок отриманого настою. Підрівняти тепер ніжки і поріжемо гострим ножем гриби на досить тонкі смужки Покладемо тепер гриби в окрему чисту каструлю разом з рештою настоєм, додамо туди сію, цукор і будемо все варити протягом десяти хвилин. Зваримо потім тріску і приготуємо з неї червону масу, причому таким чином, як вказано в інструкції. Далі, ми помістимо туди один лист норі поперек всієї рогожки. Розподілимо потім зверху чверть отриманої маси рису, залишивши при цьому, на протилежному краю досить вільної невелику смугу, ширина якої становить приблизно один сантиметр. Покладемо потім по одній смужці омлету, грибів, а також червоною тріскової маси і огірка в самий центр помістимо рис і скочується, починати цей процес ми будемо з переднього краю. Приготуємо таким же чином ще три основних ролу. Дамо їм постояти не менш тридцяти хвилин, а потім разрежем кожен з них на шість частин. Розкладемо потім все по тарілках і будемо подавати їх разом з сію в окремих чистих блюдцях. Все, наше коронна страва готова і його сміливо можна подавати до столу. Приємного всім вам апетиту! Слід зазначити, що такі роли стануть просто прекрасною можливістю продемонструвати перед усіма своїми друзями свої кулінарні навички та вміння. Приємного вам всім апетиту!