Рецепт - Сирний хліб з маслинами на 14 лютого


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Сирний хліб з маслинами на 14 лютого :

 

 

 сухі дріжджі    - Дві з половиною чайні ложки

 вода   -    триста десять мілілітрів

 хлібна мука   -    п'ятсот двадцять грам

 сіль -    одна невелика  щіпка

 оливкова олія   -    півтори столові ложки

 тертий сир Грюєр   -    двісті шістдесят грам

 

Спосіб приготування рецепту Сирний хліб з маслинами на 14 лютого :

 

Приготуємо спочатку всі необхідні компоненти для приготування цього торта. Потім, в невелику миску нам необхідно буде налити сто двадцять п'ять мілілітрів дуже теплої води, насипати потім туди дріжджів, а після все так залишити приблизно на п'ять хвилин. Після того, як наші дріжджі вже повністю розчинятися у воді, масу слід перемішати. Потім, уже в великій чистій мисці ми змішаємо борошно разом з сіллю. Зробимо потім в самому центрі невелике поглиблення і наллємо потім туди розведені дріжджі в оливкове масло. Після цього, за допомогою дерев'яної ложки ми змішаємо невелика кількість борошна разом з розведеними дріжджами, до отримання досить густої пасти. Накриємо потім миску рушником і поставимо приготовлену "опару" підходити на двадцять хвилин. Через двадцять хвилин наллємо половинку води, що залишилася в теж саме поглиблення. Перемішаємо тепер всі разом з борошном, підливаючи при цьому туди воду, що залишилася в міру цієї необхідності. Замісимо потім наше тісто (у вас займе це хвилин десять). Крім того, тісто в результаті у нас повинно вийти досить гладке і еластичне. Втрутитися потім в отримане тісто злегка натертий сир. Уже готове тісто покладемо в миску, накриємо потім все рушником і дамо йому підійти протягом півтора годин (обсяг його у нас повинен збільшитися не менше, аніж у два рази). Потім, необхідно злегка обмять наше тісто і поставити його ще хвилин десять. Тісто розділимо на чотири окремі частини і дамо йому підійти протягом десяти хвилин. Розкотимо потім кожну скибочку, надавши таким чином їм форму овалу товщиною в п'ять мм. Перенесемо отримані чотири коржі на листи, які нам необхідно змастити маслом. Гострим ножем зробимо потім на кожній виноградному по п'ять розрізів, залишаючи при цьому, з краю коржі від початку, а також кінця розрізу по два з половиною см. Трохи розсунемо отримані розрізи рукою. Накриємо готові коржики рушником і дамо постояти сорок п'ять хвилин. Посиплемо потім їх зверху сиром і оливками. Випікаємо в нагрітій духовці при температурі двісті градусів тридцять хвилин.