Унікальний рецепт рисового крему по-норвезьких



 Інгредієнти для приготування  рисового крему    по-норвезьких :

 Вершки жирністю тридцять - тридцять три відсотки - двісті - двісті двадцять мілілітрів

 Рис круглозерний - двісті тридцять - двісті п'ятдесят грам

 Молоко холодне - один літр

 Цукровий пісок двісті - двісті п'ятдесят грам

 Сіль дрібнокристалічна (або середнього помелу) - половинка чайної ложечки

 Полуниця, заморожена (або свіжі ягоди)    - Триста п'ятдесят - триста    вісімдесят грам

 Крохмаль картопляний або кукурудзяний - тридцять - тридцять п'ять грам

 Ванільний цукор (або ванілін в порошку) - три чайні ложечки    з гіркою

 Для прикраси ви можете підготувати шматочки свіжих фруктів або листочки свіжої м'яти.

 Спосіб приготування  рисового крему    по-норвезьких :

 1.    Двісті - двісті п'ятдесят    грам    (Приблизно одна склянка) рису потрібно залити    холодною водою (для цього    беремо два    склянки холодної    води,    приправляем сіллю і, відварюємо    на    помірному вогні, поки не буде    ввібрана вся вода). Для придбання кремовою і ніжної структури слід брати    круглозерний рис,    який    містить велику    кількість    крохмалю.

 2. Коли рис    остаточно відварити, заливаємо його холодним молоком і готуємо, поки буде    впитано все молоко. Після цього необхідно    повністю охолодити рис і помістити його в холодильник.

 4. Займаємося приготуванням полуничного соусу для десерт а.    Ягоди полуниці необхідно подрібнити в ємності блендера    (Можете використовувати і свіжі та заморожені ягоди). Перекладаємо в невелику каструлю і перемішуємо разом з піском цукру, після    чого обережно нагріваємо на невеликому вогні.

 5. В окремій чистій мисці    змішуємо    дві чайних ложки (без горочки) картопляного    крохмалю і холодну    воду (дві столові ложечки). Коли    ви    побачите, що ваше    пюре з    полуниці починає кипіти, потрібно ще разок перемішати    масу з    крохмалю і води і тоненькою струменем вилити в гарячий соус з полуниці, при цьому ми не припиняємо перемішувати. Нагріваємо соус протягом двох хвилин, поки він не почне густіти.

 6. Розміщуємо вершки в морозилку хвилин на п'ятнадцять - двадцять. Потім виливаємо   в    чисту миску і ставимо    її у велику каструлю з    прохолодною водою, можете додавати в холодну    воду кубики льоду. Жирні    вершки збиваємо за допомогою міксера, потихеньку    збільшуємо швидкість. Коли вершки будуть збиті в міцну стійку пінку, потрібно підмішати    до них рисову масу    і один пакет цукру    ванільного (або полпакетіка ваніліну в порошку). Рис необхідно остудити якомога швидше, щоб не встигли розтопитися вершки.

 7. Готовий крем викладаємо у підготовлені    креманки, прикрашаємо соусом з полуниці, можна додатково    прикрасити скибочками фруктів або листком м'яти.