Рецепт -Еклери з вершковим кремом на 14 лютого


 

 


Інгредієнти для рецепта Еклери з вершковим кремом на 14 лютого :

 

 Вода    - Півтора  склянки

 вершкове масло -    п'ять столових ложок

 рослинне масло без запаху   -    чотири-п'ять столових ложки

 мука    - Один з половиною    стакан

 сіль    - Одна    щіпка

 яйця   -    п'ять штук

 Для крему:

 вершки для збивання   -    два з половиною склянки

 цукрова пудра   -    третину однієї склянки

 шоколад   -  для    оформлення

 

Спосіб приготування рецепту Еклери з вершковим кремом на 14 лютого :

 

Двісті п'ятдесят мл води закип'ятити, потім додамо туди масло, сіль і потім все ще раз доведемо до кипіння. Знімемо каструлю з вогню, просеем туди триста грам борошна і все акуратно перемішати. Має у результаті вийти однорідне і досить щільне тісто, яке вельми легко відстає від самих стінок каструлі. Яйця розіб'ємо в окрему і чисту миску, а потім все ретельно перемішати, а потім ми додамо туди по дві столові ложки, причому за один раз, кожен раз все ретельно перемішуючи наше тісто. Пропорції, зазначені в рецепті розраховані виключно на великі добірні яйця, тому, якщо вони будуть подрібніше, тоді вам може знадобиться і ще одне яйце. У вас повинно вийти досить м'яке і густе тісто, яке все ж буде тримати форму. Викладемо потім тісто у вельми щільний пакет або ж кондитерський шприц. Викладемо потім тісто на деко, який необхідно буде застелити кондитерської папером, у вигляді ковбасок, при цьому, відокремлюючи тісто вологими руками. Випікаємо все в розігрітій до двохсот градусів духовці протягом тридцяти хвилин. Еклери у нас повинні піднятися. У процесі випікання духовку відкривати ми не будемо. Для приготування крему необхідно збити маскарпоне разом з цукровою пудрою, а також вершками. Відразу всі компоненти змішаємо, а потім їх слід збивати на досить низькій швидкості, поки наш крем повністю не стане однорідним. Вийде в підсумку досить густий і ніжний крем. Приберемо його в холодильник до застосування і почнемо їм наповнювати тільки остиглі тістечка. Наповнюємо еклери за допомогою кондитерського шприца або ж просто роблячи надрізи на них збоку, а також наливаючи туди крем. Готові еклери посиплемо зверху цукровою пудрою і будемо потім подавати в охолодженому вигляді. Таке блюдо є відмінним варіантом для створення солодкої і романтичної атмосфери. Приготуйте такі еклери своє другій половині на 14 лютого. Приємного вам апетиту і відмінного настрою.