Рецепт - Шоколадний торт з ірискою на 14 лютого


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Шоколадний торт з ірискою на 14 лютого:

 

 Ізюм темний -    п'ятдесят грам

 Ром світлий -    дев'яносто мілілітрів

 Ізюм світлий -    п'ятдесят грам

 Борошно пшеничне -    триста десять грам

 Вершкове масло -    сто дев'яносто грам

 Цукор-пісок -    сто сімдесят грам

 Яйце -    дві штуки

 Цукор коричневий -    сто двадцять п'ять грам

 Вершки 20-22% -    триста сімдесят мілілітрів

 Волоський горіх -    п'ятдесят грам

 

Спосіб приготування рецепту Шоколадний торт з ірискою на 14 лютого :

 

 Для початку нам слід замочити в ромі на кілька годин сухофрукти, при цьому, все періодично помішуючи. Для початку ми для тесту змішаємо холодне масло разом з просіяного борошном і потім все дуже швидко измельчим в досить дрібну крихту, при цьому, не даючи нагрітися. Туди ж ми потім додамо і цукор, а потім все ретельно перемішати. Додамо потім в наше тісто два жовтки і кілька столових ложок рому. Будемо все заважати за допомогою ложки, а після цього швидко приготуємо тісто, зберемо його потім в одне ціле. Тісто у нас також може бути і неоднорідним, воно тільки повинно у нас зібратися в кулю, який потрібно потім буде загорнути в плівку і потім помістимо в холодильник на 1:00. Далі, холодне тісто ми розкачати прямо на харчовій плівці за допомогою посипаною борошном качалки до отримання товщини приблизно половину одного сантиметра, при цьому, перевертаємо все у форму для випічки пирога. Розподілимо потім наше тісто за формою, обріжемо всі зайві краю і поставимо всі морозилку, як мінімум на п'ятнадцять хвилин. У цей час розігріємо духовку до температури сто дев'яносто градусів, де потім будемо пекти основу, при цьому, все попередньо наколемо виделкою в декількох місцях, впродовж двадцяти хвилин. Для приготування іриски необхідно розтопити масло разом з цукровим піском, потім додамо туди вершки і будемо все варити на досить великому вогні, при цьому, все помішуючи, до утворення загустевания (хвилин десять-п'ятнадцять). Потім, уже в готову остуженную іриску додамо сухофрукти, а також нарізані горішки, перемішаємо все і виллємо на спечену основу, при цьому, все рівномірно розподілимо. Шоколад наламаємо на дрібні шматочки і заллємо потім все гарячими вершками, додамо трохи рому, потім ретельно розмішати до утворення гладкої блискучої суміші. Виллємо шоколадну масу зверху на пиріг і поставимо охолоджуватися.