Рецепт пахлави на 8 березня


 

 

 

Інгредієнти для рецепта пахлави на 8 березня :

 

 П'ятсот грам тесту "Філо" або    ж листкового тіста  

 Сто тридцять грамів вершкового масла

 Для сиропу:

 Двісті п'ятдесят грам цукрового піску

 Тридцять грам    меду

 половинка лимонного соку

 триста мілілітрів води

 Для начинки:

 по сто грам    волоського горіха, фундука, а також мигдалю (в принципі    ви також можете брати будь-які горіхи - фісташки, кешью, пекан і так далі, які    у вас є в наявності)

 тридцять грамів цукру

 дві-три      щіпки меленої кориці

 одна    щіпка меленої гвоздики

 

Спосіб приготування рецепту пахлави на 8 березня :

 

Для приготування смачного сиропу цукровий пісок потрібно розвести в трьохсот мл води. Поставимо потім все на вогонь, додамо туди мед, доведемо все до кипіння. Збавимо потім вогонь до середнього, варити будемо десять хвилин, сироп у нас повинен трохи загуснути. У самому кінці ми додамо половинку соку лимона, все перемішаємо, дамо масі охолонути, потім приберемо в холодильник Духовку нам потрібно буде попередньо розігріти до температури сто вісімдесят градусів. Розтоплюємо тепер масло в каструльці, причому досить невеликою кількістю змажемо форму для майбутньої пахлави. Для начинки нам потрібно в блендері дрібно змолоти горіхи Горіхи перемішаємо разом з цукровим піском, додамо туди прянощі. Якщо у нас заморожене тісто, тоді його слід попередньо розморозити, розкачати його під розміри нашої форми і прикриємо потім вологим рушником. Розділимо потім все наше тісто на три частини. З першої третю частиною листів тесту поступимо таким чином: візьмемо один пласт тіста, покладемо його в форму, змажемо пласт тесту розтопленим вершковим маслом, потім так само зробимо і з іншими листами тесту Розділимо потім нашу начинку на дві половини - перший половинку нашої начинки ми укладемо зверху першої третини листів тесту Потім зверху начинки ми викладемо другу третину листів тесту, які необхідно змастити маслом. Другою половиною нашої начинки ми посиплемо другий шар тіста, а потім викладемо останні листи тесту, а сам верхній шар тіста також слід досить рясно змастити розтопленим вершковим маслом. Перед тим, як ми поставимо пахлаву в духовку, її слід розрізати на окремі ромбики. Випікаємо все в розігрітій до ста вісімдесяти градусів духовці протягом тридцяти хвилин, потім збільшимо нагрів самої духовки до температури двісті двадцять градусів і випікаємо все ще п'ять хвилин. Після того, як пахлава буде готовою, її необхідно розрізати, потім полити сиропом і поставимо на 5:00 настоюватися при кімнатній температурі.