Сицилійський торт, сирний торт та торт з вершковим сиром


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Сицилійський торт, сирний торт та торт з вершковим сиром :

 

 Сицилійський торт:

 білки яєчні - чотири штуки

 родзинки - дві столові ложки

 двісті п'ятдесят мілілітрів    вершків жирністю 20%

 цукор - сто грамів

 сто грамів очищеного фундука

 двісті грамів різних цукатів

 одна столова ложка    цедри апельсина

 Сирний торт:

 цукор ванільний - одна чайна ложка

 масло вершкове - сімдесят грамів

 цукор    - Три столові ложки

 половина    склянки крихт бісквітного печива

 половина    склянки меленого мигдалю

 для начинки:

 сорок грамів желатину

 сир - один кілограм

 вода - один стакан

 п'ятсот міллітров грейпфрутового соку

 один    склянка жирних вершків

 цукор невеликий - один    стакан

 Торт з вершковим сиром:

 пудра цукрова -    на смак

 яйця - дві штуки

 одна чайна ложка цедри лимона

 одна чайна ложка    соку лимона

   один апельсин

 цукор ванільний -    за смаком

 п'ятсот грамів    сиру "Філадельфія"

 сто грамів апельсинового джему

 сто грамів черносмородинного джему

 масло вершкове - сорок грамів

 борошно - сто грамів

 сіль -    на смак

 двісті п'ятдесят мілілітрів    вершків жирністю 20%

 Двадцять грамів желатину

 розпушувач -    на смак

 

Спосіб приготування рецепту Сицилійський торт, сирний торт та торт з вершковим сиром :

 

Сицилійський торт. Підготуємо для початку форму для приготування Касата. Лист фольги збризкаємо водою, накриємо потім харчовою плівкою, щільно пригорнемо. Завдяки воді плівка буде дуже добре триматися на фользі. Помістимо потім в прямокутну або круглу форму для приготування випічки шар з фольги, який буде расположе вниз, а також плівкою вгору. Щільно пригорнемо до стінок форми і дну. При цьому краю, повинні звисати, приблизно на вісім-десять сантиметрів. Ізюм промиємо, заллємо теплою кип'яченою водою. Горіхи обсмажити на розпеченій сухій сковорідці, потовкти потім у велику крихту. Цукати наріжемо невеликими скибочками. Вершки взобьем міксером на високій швидкості до отримання стійкої, але досить м'якої піни, протягом трьох хвилин, приберемо в холодильник. Цукор усиплемо в сотейник, вольем сорок мілілітрів води і, весь час помішуючи, доведемо до кипіння, протягом п'яти хвилин. Міксером взобьм окремо яісние білки. Продовжуючи їх збивати на дуже повільній швидкості, тонким струменем будемо вливати гарячий цукровий сироп. Збільшимо швидкість і збиваємо до тих пір, поки яєчні білки не стануть дуже стійкими. Додамо в білки збиті вершки, акуратно перемішаємо з допомогою лопатки. Далі додамо цукати, родзинки, горіхи, а також цедру. Ще раз все перемішати. Перекладемо потім масу в підготовлену заздалегідь форму, розрівняти поверхню. Накриємо вільними краями плівки разом з фольгою і приберемо в морозильну камеру, як мінімум на одну годину. Застиглий торт дістанемо з форми, перевернемо на блюдо, приберемо фольгу і плівку. Слід зазначити, що сицилійський торт дуже часто називають сицилійської Касата, яка являє собою один з найзнаменитіших десертів в Західній Європі. Такий десертний торт дуже простий у приготуванні, але відрізняється досить вишуканим на смак. Крім усього, Касата можна приготувати за тиждень до наміченого події і зберігати в морозильній камері в досить герметичній упаковці. Варіантів приготування рецептів сицилійської Касата - величезна безліч. Прикрашають її так само по-різному -к наприклад, зацукровані фрукти або свіжими ягодами, розтопленим шоколадом, а також горішками. Смачного!

 

Сирний торт. Желатин усиплемо в сотейник, заллємо склянкою води, дамо постояти десять хвилин. Далі прогріємо його на несильному вогні, при цьому, не доводячи до кипіння, а також до повного розчинення. Тепер грейпфрутовий сік слід влити в дуже глибокий піддон, додамо до нього половину желатинового розчину, перемішаємо все дуже ретельно і приберемо в холодильник на дві-три години. Розігріємо духовку до двохсот градусів. Бісквітні крихти, мигдаль, цукровий пісок, ванільний цукор, а також розм'якшене масло дуже ретельно перемішаємо до отримання однорідності. Викласти масу в підходить за розміром форму для приготування випічки, розрівняти по дну і бортикам форми, приберемо в духовку і випікаємо протягом дванадцяти хвилин. Дістанемо форму з духовки, відставити її в сторону. Сир, вершки, а також цукор помістимо в блендер, взбіватьь будемо до однорідності. Не припиняючи збивати, вольем залишився желатин. Приберемо його в холодильник на п'ятнадцять хвилин. Застигле грейпфрутовий желе наріжемо невеликими скибочками однакового розміру. Далі щільного паперу виріжемо прямокутник, довжиною на кілька сантиметрів більше окружності форми дял випічки. Помістити папір всередину цієї форми, щільно притисніть до бортикам. Пару ложок сирної маси відкладемо. Решту масу змішаємо разом з шматочками желе і викладемо у форму. Зверху покладемо відкладену сирну масу, розрівняти поверхню і поставимо в холодильник на три-чотири години. Готовий торт прикрасимо приготованими фруктами. Смачного!

 

Торт з вершковим сиром. Спечемо бісквітний корж для майбутнього торта. Потім Відокремимо жовтки від білків. Яєчні білки зіб'ємо разом з сіллю, а також соком лимона в дуже пишну піну. Жовтки розітріть разом з цукровою пудрою (сто грамів), додамо розтоплене вершкове масло, борошно, розпушувач, а також цедру лимона. Взобьм за допомогою міксера, блендера або руками. Розігріємо духовку до ста восьмідемсяті градусів. Роз'ємну форму накриємо пергаментом і збризкаємо водою. Акуратно ввдем в жовткову суміш збиті білки. Перемішаємо лопаткою у напрямку знизу вгору. Викладемо у форму і випікаємо протягом п'ятнадцяти хвилин. Дамо масі охолонути. Вершковий сир зіб'ємо разом з цукровою пудрою (п'ятдесят грамів) і двісті мілілітрів вершків. Розділимо масу на три рівні частини. Апельсин очистимо від шкірки, плівок, а також кісточок і наріжемо невеликими кубиками. В одну частину додамо чорносмородиновий джем. Перемішаємо. У дві частини додамо апельсиновий джем разом з кубиками апельсина. Ретельно перемішуємо. Желатин розведемо в останніх вершках. Не доводячи масу до кипіння, прогріємо до повного розчинення в ній желатину. Одну третину желатину вольем в черносмородиновое масу, а все інше - в апельсинову масу. Форму застелити вже новим листом кулінарного пергаменту. Помістимо на нього бісквітний корж. Увіллємо зверху половину апельсинової суміші. Приберемо в холодильник на півгодини. Увіллємо суміш з чернойсмородіни і знову поставимо в холодильник на тридцять хвилин. Останнім шаром вольем залишилася апельсинову суміш, поставимо торт назад в холодильник на 1:00. Подавати на стіл торт рекомендується охолодженим, а також прикрашеним на свій розсуд. Смачного!