Рецепт приготування пудингу



 Пудинг - це десерт, приготований    з борошна, курячих    яєць, цукрового піску і молока, який, як правило, готують    на паровій бані. Ця страва відноситься    до класичної    англійської кухні. Але замість    пшеничного борошна в рецептах різних пудингів можуть зустрічатися    хліб, рис    або манна    крупа. Можна зустріти в    численних рецептах і    вершкове масло, родзинки, сир, інжир,    курагу і    родзинки.    Крім того, почали    називати пудингами і звичайні      другі страви з додаванням    м'яса    або риби, які були приготовлені на водяній бані. Нічого дивного в цьому немає, адже спочатку і в Англії пудингом були названі залишки вчорашньої їжі, які запікалися з курячими яйцями.    У нас більше    тисячі рецептів пудингів - від самих звичних до більш вишуканих.

 Інгредієнти для приготування хлібного пудингу з карамельним кремом:

 Для того,    щоб приготувати    пудинг вам потрібні наступні продукти:

 Шістсот п'ятдесят - сімсот грам вже    готового бісквіта, нарізаємо його на кубики, по два сантиметри

 Сім - вісім невеликих скибочок білого хліба, нарізаємо на двосантиметрові    кубики

 Десять - дванадцять досить    великих яєць

 П'ять - шість    яєчних жовтків

 Один    повний    склянки    цукрового піску

 Вісімсот п'ятьдесят дев'ять сот мілілітрів    жирних вершків

 Половинка чайної ложки    ванільного екстракту в порошку

 Для приготування соусу з карамеллю:

   Півтори склянки темного коричневого цукру

 Сто - сто двадцять грам м'якого    вершкового масла

 Чверть склянки віскі або світлого коньяку

 Пів склянки досить жирних вершків (тридцять або навіть більше    відсотків)

 Одна - дві чайних ложки    ванільного екстракту

 Два    повних склянки з горочкой    цукрової пудри

 Спосіб    приготування  хлібного пудингу з карамельним кремом:

 Розігріваємо духову шафу до температури сто шістдесят градусів.

 Починаємо готувати    просочення для бісквіта: в окремій    посуді    збиваємо курячі    яйця, яєчні жовтки, змішані з цукровим піском. Підігріваємо    в каструлі при середній температурі жирні вершки. Після цього, не перестаючи збивати, досить повільно додаємо    теплі вершки в яєчну масу. Додаємо екстракт ванілі    і перемішуємо    до отримання    повністю однорідного стану.

 Починаємо готувати    хлібний пудинг: змішуємо    в досить    великої ємності бісквіт з хлібною масою. Поливаємо    яєчною масою і перемішуємо, поки бісквітний    корж повністю    НЕ просочиться. Потім перекладаємо просочений бісквіт в прямокутну форму для випікання, що має розміри двадцять два    на двадцять три    сантиметри. Випікаємо    бісквіт, поки дерев'яна зубочистка, яку ви    вставите в середину, не виходитиме чистою, приблизно п'ятдесят - шістдесят    хвилин. Дістаємо бісквіт з духовки і охолоджуємо його до температури кімнати.

 Починаємо готувати ніжний    карамельний крем: нагріваємо    на досить слабкому вогні в маленькій каструлі темний    коричневий цукор, вливаємо віскі і додаємо вершкове масло. Додаємо в масу жирні вершки, вводь    ванільний екстракт, і варимо, постійно перемішуючи, поки цукор не почне розчинятися. Знімаємо з плити і остаточно охолоджуємо.

 Перекладаємо готову суміш в досить велику і чисту чашу. Додати цукрову пудру і збити міксером до однорідного стану, приблизно протягом однієї хвилини. Намажемо готовий хлібний пудинг охолодженим карамельним кремом.

 Інгредієнти для приготування    фруктового пудингу :

 молоко холодне - два - два з половиною    склянки

   цукровий    пісок    - Сто двадцять - сто п'ятдесят грам

   рис - сто - сто двадцять грам

   апельсини - сорок - сорок п'ять грам

   мандарини - сорок - сорок п'ять грам

   яблука - тридцять п'ять - сорок п'ять грам

   черешня - двадцять п'ять - тридцять грам

 банани - сороці - сорок    п'ять грам  

   повидло абрикосове - двадцять - двадцять п'ять грам

   ванілін   в    порошку - додаємо на      смак.

 Спосіб приготування  фруктового пудингу :

 Відварюємо в трохи солодкому молоці рис, ароматизуючи    його порошком ваніліну,    викладаємо в    підготовлену    форму і охолоджуємо. У каструлю потрібно налити один - півтори склянки холодної води, додати цукровий    пісок, довести до стану    кипіння, викласти порізані на невеликі    кубики апельсини, яблука, мандарини, черешні з компоту або з повидла, проварюємо їх протягом декількох хвилин,    і дістаємо за допомогою шумівки. Після цього ще пару хвилинок    проварюємо порізані продовгуватими шматочками банани. Форму з відвареним рисом потрібно перекинути на блюдо, прикрасити його скибочками    фруктів і викласти бордюр зі шматочків бананів.

 Суп, в якому відварювати фрукти, потрібно проварити для його згущення, і ввести    в нього трохи абрикосового повидла, перемішати до придбання однорідності. Приготованим фруктовим сиропом потрібно полити готовий пудинг перед його подачею.

 Інгредієнти для приготування  вишневого пудингу :

 вишня - один    повний    стакан (без кісточок)

 здобні булочки - двісті    - Двісті п'ятдесят грам

 молоко (звичайної жирності)   -    три - три з половиною    склянки  

 вершкове масло - три - три з половиною столові ложки

 цукор - дві - три столові ложки

 яйце куряче (нам знадобляться тільки яєчні жовтки)   -    три жарти

 цедра, знята з половини лимона цілого

 панірувальні сухарі -    одна повна столова ложка

 вишневий сироп для просочення

 Спосіб приготування    вишневого пудингу :  

 Нарізаємо здобні булочки досить великими кубиками, заливаємо    їх холодним молоком і залишаємо приблизно на двадцять хвилин. Після цього відціджуємо частина    молока і протираємо булочки крізь сито. Всі    збиваємо    до дуже пухкого стану, а саме вершкове масло і цукровий    пісок, при цьому,    регулярно змішуючи масу ложкою, обережно вводимо    в вершкове масло яєчні    жовтки, вводимо кашоподібну суміш з булочок, процеженное    молоко, цедру у лимона, почищені від кісточок ягоди вишні і білки, збиті в щільну піну. Приготовану суміш перекладаємо в маленьку форму, намазаний вершковим маслом і присипану панірувальними    сухарями, і запікаємо    на сильному спеку в духовій шафі.

 Подаємо готовий пудинг з вишневим або ягідним сиропом.

   Інгредієнти для приготування  пудингу з млинців з агрусом :

 яйце    куряче - чотири штуки  

   сіль - одна повна чайна ложка

   молоко холодну    - Два з половиною - три склянки  

   для приготування компоту вам знадобляться:

   агрус (недозрілий) - п'ятсот вісімдесят - шістсот грамів

   цукровий пісок    - Приблизно півтори склянки  

   вода холодна - два з половиною - три склянки  

   для того, щоб приготувати ніжні млинці вам знадобляться:

   яйце куряче - три - три з половиною    штуки  

   сіль дрібна - одна повна чайна ложка  

   молоко холодне - півтора - дві склянки  

   борошно пшеничне    - Один повний стакан  

   вода холодна - півтора - дві склянки

 Спосіб приготування  пудингу з млинців з агрусом :  

 Аґрус необхідно добре очистити,    вимити, залити    його крутим    окропом і поставити в сторону, накривши кришкою приблизно на тридцять - сорок хвилин. Відварюємо    сироп зі склянки цукру і склянки води, покласти в нього ягоди агрусу і варити їх до розм'якшення, потім охолодити.

 Печемо тоненькі    млинчики. На кожен з млинців викладаємо ягідки агрусу і загортаємо    його у формі "конвертика". Млинці складаємо    в досить    глибоку, намазаний вершковим маслом форму.

 Змішуємо чотири курячих яйця і дрібну сіль,    все ретельно збиваємо. Розбавляємо все    трьома склянками молока і отриманою масою заливаємо    млинчики. Форму поміщаємо    в добре    прогріту    духовку і печемо    до густого стану    маси з яєць.

 Якщо компот,    зварений    з агрусу, виходить рідкуватим, в нього необхідно додавати одну чайну ложку кукурудзяного або ж картопляного крохмалю.

 Інгредієнти для приготування  пудингу хемпшірскій:

 свіжі яблука - чотириста    вісімдесят - п'ятсот грам

   борошно пшеничне, вищий сорт -    двісті п'ятдесят - двісті вісімдесят грам  

   вода, прохолодна    - Сорок - сорок п'ять мілілітрів

   цукрова пудра - п'ять столових ложок

   яйце куряче - дві - дві з половиною штуки  

   молоко холодне - половина склянки  

   масло вершкове - три з половиною - чотири столові ложки

   сливовий джем - сімдесят - сімдесят п'ять грам

   абрикосовий джем - шістдесят - шістдесят п'ять грам

   сіль додаємо на смак

 Спосіб приготування  пудингу хемпшірскій :  

 З яблук зрізаємо    шкірку, видаляємо    серцевину і нарізаємо м'якоть на тонкі скибочки. Пшеничне борошно просіваємо, перемішуємо її з дрібною сіллю і всипаємо цукровий пісок, вбиваємо курячі яйця, вливаємо    холодне молоко і вершкове масло. Все дуже ретельно перемішуємо. Форму для приготування пудингу змащуємо вершковим    жиром, на дно викладаємо вершковий джем, після цього укладаємо шар з яблук    і все заливаємо      підготовленим раніше    тестом. Розміщуємо    в заздалегідь прогріту духовку і випікаємо, дотримуючись температуру сто сімдесят п'ять градусів, протягом шістдесяти хвилин.

 Готовий пудинг розрізаємо на кілька шматочків    і поливаємо все    гарячим джемом, розведеним гарячою водою

 Інгредієнти для    приготування  пудингу з каштанів :

 каштани - приблизно два повних склянки з гіркою

 вершки жирні (або холодне молоко)

   цукровий пісок    - Половина склянки

   масло вершкове - дві з половиною - три столові ложки

   борошно пшеничне - неповний стакан

   яйце куряче (яєчні жовтки) - чотири - п'ять штук  

   яйце куряче (яєчні білки) - вісім штук

   панірувальні сухарі на смак

 Спосіб приготування  пудингу з каштанів :

 Каштани (в рецепті приготування пудингу потрібно використовувати    тільки очищені каштани) розварюються в половині пляшки жирних    вершків або      молока, охолоджуємо і протираємо масу через сито. Приготоване    каштанове пюре розводимо холодними жирними    вершками, додаємо    цукровий пісок    і трохи проварюємо. Вершкове масло розтираємо    з пшеничним борошном і викладаємо    в пюре. Пюре з каштанів потрібно добре прокип'ятити, потім    остудити, додати яєчні жовтки, після цього ввести білкову піну і    ретельно перемішати

 Форму для пудингу змащуємо вершковим жиром, посипаємо зверху панірувальними сухарями, укладаємо    в неї масу з пудингу і поміщаємо    в духовку або ставимо на водяну баню - приблизно на сорок п'ять    хвилин. Приготований пудинг, при подачі нас тол обливаємо    соусом з червоного вина або поливаємо    соусом з назвою "Сабайон".