Рецепт страв з макаронів



Макарони (Паста, інші макаронні вироби) - самий    універсальний інгредієнт будь-якої страви. З макаронами ви можете приготувати різні    запіканки, гарніри супи і навіть холодні салати. Макарони смачні і в якості самостійного блюда    - З додаванням сиру або томатного соусу. Є    безліч різновидів макаронів, в різних країнах    та народи світу є власні    версії    приготування цієї страви. Від гречаної пасти з назвою Якісоба з Японії та китайської    фунчози з рису    для лазаньї, Феттучіні    і спагетті з Італії. Піведем вам кілька рецептів приготуванні я смачних страв з додаванні ем макаронів:

 Рецепт приготування макаронів Болоньєзе:

 Інгредієнти, які вам    потрібні для приготування чотирьох порцій макаронів Болоньєзе:

 Одна велика за величиною морквина

 Одна велика    цибулина

 Два - три стебла свіжої селери

 Три - чотири зубки    часнику

 Двісті п'ятдесят - двісті    вісімдесят грам яловичого або    телячого    фаршу

 Сто двадцять мілілітрів сухого червоного вина

 Сто п'ятдесят - сто шістдесят мілілітрів холодного молока

 П'ятсот мілілітрів    томатного соусу

 Три листочка    лаврового листа

 Одна повна чайна ложка сушеного    базиліка

 Чверть чайної ложки чорного меленого перцю

 Чверть    чайної ложки дрібної    солі

 П'ятсот - п'ятсот п'ятдесят грам    спагетті або ще якийсь    інший пасти

 Пол    склянки сиру сорту Пармезан, натертого невеликої    стружкою

 Спосіб приготування

 Всі підготовлені чисті овочі дуже дрібненько нарізаємо. Чим дрібніше ви їх ріжете, тим боле вкусниое вийде блюдо. Тільки не до    стану пюре. Овочі повинні бути    порізані дрібно-дрібно у вигляді    дрібної крихти. У трьох - чотирьох ложках    оливкової олії в маленькій і в    широкої посудині (глибока сковорідка або невелика    каструля, можете взяти    вок) обсмажити    спочатку часник, після цього закинемо інші овочі і дуже    активно перемішуючи, дамо їм придбати прозорість - не просто їх підгоріти, а дати їм спассировать.

 Коли це вже    відбулося, потрібно закинути туди м'ясної    фарш. Дуже активно перемішуємо, щоб фарш розійшовся дрібними шматочками. Коли фарш злегка    побіліє, тобто білок згорнеться, виллємо в суміш    червоне вино. Дамо йому без кришки остаточно    випаруватися. Коли це станеться, виллємо в масу молоко. Воно повинно згорнутися. Дамо    волозі знову    остаточно    випаруватися. Коли і це відбудеться, виллємо в    масу    томатний соус. Тепер прийшов саме час    посолити, і додати    лавровий лист, приправити сухим базиліком, чорним перцем і на невеликому    вогні,    під кришкою залишимо згасити протягом сорока - сорока п'яти хвилин.

 У самому кінці тушкування відваримо    спагетті, до стану ал-денте. Відкидаємо і не промиваючи кидаємо в соус, знятий з вогню. Активно заважаємо. Даємо    спагетті постояти трохи    в соусі під кришкою (приблизно п'ятнадцять хвилин)    і вже в тарілці добре посипаємо тертим на тертці пармезаном

 Рецепт приготування лазаньї з грибами:

 Інгредієнти для приготування восьми порцій лазаньї:

 Дві середніх за розміром цибулини

 Дві - дві з половиною столові ложки    оливкової жиру  

 Двісті п'ятдесят - триста грам порізаних невеликими пластинками    печериць (беремо свіжі гриби)

 П'ятсот - шістсот грамів    сиру або можна взяти домашній зернистий сир

 Курячі    яйця - три штуки

 Чверть чайної ложки меленого    чорного перцю

 Чверть чайної ложки дрібної    солі

 Пів чайної ложки меленого    орегано

 П'ять - шість листочків    базиліка, дрібно порізаного    або одна чайна ложка    сушеного

 Один    стиглий помідор, нарізані невеликими кубиками

 Двісті - двісті двадцять грам томатної пасти

 Один повний склянку води

 П'ять - шест зубків    часнику, подрібненого  

 Є - сім листів для приготування лазаньї

 Один повний    стакан натертого на тертку    сиру сорту пармезан

 Спосіб приготування:

 Нагріваємо    масло в досить широкій сковорідці і обсмажуємо в ній    лук. Додаємо    гриби і паримо окол трьох - чотирьох хвилин.    В окремій чистій мисці перемішуємо сир    і курячі    яйця, додаємо гриби з смаженою цибулею, приправляємо перцем і сіллю.    Змішуємо помідори з водою і додаємо томатною пастою, додаємо      орегано, трохи базиліка і невелика кількість солі. У посуд для випікання    в духовці (бажано прямокутної форми) викладаємо приблизно дві-три столові ложки соусу, зверху на соус викладаємо три листа лазаньї (не доведені до готовності), таким чином, щоб вони прикрили соус, зверху викладемо    - Гриби, змішані    з сиром, а на них викладемо ще деякий    кількість соусу.    Наверх викладаємо    ще трохи листів    лазаньї, а зверху - весь інший    соус рівномірним шаром. Запечемо ще протягом двадцяти хвилин (духовку включаємо на сто вісімдесят градусів) приблизно двадцять хвилин. Дістаємо і    посипаємо зверху сиром і запікаємо протягом десяти хвилин.

 Рецепт приготування лагмана:

 Для того, щоб приготує чотири    порції лагамана, вам    потрібні наступні інгредієнти:

 Двісті - двісті п'ятдесят грам    локшини

 Чотириста п'ятдесят - п'ятсот грам    жирної баранини

 Два    солодких    болгарський перцю  

 Дві середні морквини

 Дві великі    картоплини

 Три стиглих    помідора

 Чотири зубки часнику

 Сіль морська, мелений    чорний перець

 Спосіб приготування:

 М'ясо дуже дрібно рубаємо на дошці, практично    до    полбученія    фаршу. Кладемо м'ясо на сковорідку    і обсмажуємо    до отримання ароматної і рум'яної      скоринки.

 Перець очищаємо від насіння, розрізаємо їх на дві половинки і нарізаємо на    рівні смужки.

 Морквину, помідори та картопля нарізаємо невеликими кубиками.

 Додаємо всі овочі    до м'яса і тушкуємо до повної готовності, роблячи при цьому, невеликий вогонь (готуємо приблизно тридцять - тридцять п'ять хвилин), в соку, який дають    овочі, при необхідності ви можете    додати ще трохи води або бульйону.

 У цей час відварюємо    локшину.

 Викладаємо    локшину в тарілку, зверху викладаємо    соус і м'ясо.

 Рецепт приготування лагмана з огірком:

 Інгредієнти, необхідні для того, щоб приготувати чотири порції лагмана з огірком:

 Загалом має вийти чотири порції:

 Чотириста п'ятдесят - п'ятсот грамів яловичини

 Дві - дві з половиною    столових ложки    рослинного рафінованого    масла

 Чотири стиглих помідора  

 Три    великих цибулини  

 Чотири    - П'ять свіжих    огірків  

 Один досить великий пучок зеленої цибулі

 Дві - дві з половиною столові ложки    виноградного оцту

 Сіль дрібнокристалічна, червоний мелений перець  

 Двісті    - Двісті тридцять грамів    локшини

 Спосіб приготування

 М'ясо необхідно нарізати    невеликими за розміром    кубиками. Обсмажуємо шматочки м'яса в рослинному маслі протягом    декількох хвилин.

 Цибулю нарізаємо рівними півкільцями. Додаємо цибулю    до м'яса і обсмажуємо до прозорого стану.

 Помідори нарізаємо маленькими кубиками, додаємо їх до м'яса, все приправляем сіллю і перцем, тушкуємо близько сорока хвилин    на невеликому слабкому вогні, накриваємо зверху кришкою.

 За п'ять    хвилин, до того, як закінчувати відварювання, додаємо порізаний на гуртки огірок.

 Відварюємо в трохи солоної    воді локшину. Потім перемішуємо її з соусом і м'ясом.

 Викладаємо в тарілки, поливаємо столовим    оцтом, посипаємо подрібненим    зеленою цибулею.

 Рецепт приготування макаронів з куркою по-грецьки:

 "Паста з куркою, приготована в    грецькому стилі. Для приготування цього чудового блюда вам необхідно обсмажити цибулю, невеликі    шматочки курки і часник, додати    артишоки, стиглі помідори, сир фета, зелень петрушки, сік    лимона і орегано, і все    перемішуємо разом з вареними макаронами. Вкуснейший    вечерю можна вважати готовим! "

 Інгредієнти для приготування:

 Всього, повинно вийти шість порцій:  

 Одна    упаковка макаронів (п'ятсот грам) - беремо макарони абсолютно будь-якої форми

 Одна столова ложка    оливкової жиру  

 Два    - Три зубки часнику

 Пол червоної цибулини, нарізаємо  

 П'ятсот грам    курячих грудок філе, нарізаних на кубики

 Одна баночка артишоків, зливаємо з них рідину і досить дрібно нарізаємо

 Один великий за розміром помідор, нарізаємо невеликими шматочками  

 Пів склянки раскрошенного сиру    фета

 Невелика жменя дрібно рублённой свіжої зелені петрушки

 Дві столові ложки соку лимона

 Дві чайні ложки сушеного орегано

 Сіль дрібна    і мелений чорний перець на смак  

 Два    лимона, нарізаних на    невеликі    часточки    для прикраси

 Спосіб приготування

 Відварюємо    макарони, і зливаємо    воду.

 У великій сковорідці на невеликому    вогні розігріваємо    оливкова олія. Додаємо цибулю і часник, обсмажуємо приблизно дві - три хвилини. Додаємо нарізане шматочками куряче м'ясо. Готуємо, постійно перемішуючи, поки курка не стане білою    і не почне    виділяти прозорий сік.

 Знижуємо      вогонь і додаємо      артишоки, нарізану фету, помідори,    зелень свіжої    петрушки, сік лимона, макарони і орегано. Все перемішуємо, і готуємо кілька    хвилин, щоб маса прогрілася (приблизно дві - три хвилинки).

 Знімаємо    з вогню, на смак приправляем    сіллю і меленим перцем, прикрашаємо все    скибочками лимона.

 Рецепт приготування лінгвіні по-грецьки:

 "Це дуже ароматне блюдо з пасти, в грецькому стилі. Тут присутні найбільш    важливі деталі    середземноморської кухні - помідори, оливкова олія, орегано і Фета. Пасту лінгвіні ви    можете замінювати    спагетті або іншими    макаронними виробами. "

 Інгредієнти, для чотирьох порцій лінгвіні:

 Три стиглих тоомата

 Одна пачка (п'ятсот грам)    пачка макаронів сорту Лінгвіні

 Третя частина склянки оливкової олії

 Три    зубчики часнику, подрібнюємо  

 Чотириста п'ятдесят грам    грибів, нарізаних невеликими    скибочками

 Одна чайна ложка сушеного орегано

 Сто - сто двадцять грам сиру Фета, раскрошенного

 Третину склянки    (П'ятдесят грам) маслин без кісточок, нарізаємо їх    поперек

 Спосіб приготування лінгвіні:

 Скип'ятимо    воду в невеликій каструлі. Опускаємо    в киплячу воду помідори на дві-три секунди, поки з них не стане злазити шкірка. Дістаємо помідори і викладаємо їх в прохолодну воду. Додаємо    макарони в киплячу воду і відварюємо далі згідно інструкції; воду зливаємо.

 Поки макарони будуть готується, потрібно очистити і порізати дрібно помідори.

 У великій сковорідці на помірному    вогні підігріваємо    оливкова олія. Змішуємо    з часником і нарізаними грибами і обсмажуємо, поки гриби не будуть      виділяти грибний    сік. Додаємо нарізані помідори і сушений орегано і тушкуємо, поки помідори не будуть м'якими.

 Змішуємо макарони з готовим томатним соусом, нарізаною фетою і стиглими оливками. Подаємо страву відразу ж, поки воно ще гаряче. Смачного!