Рецепт блюд з рису


alt

 Рис ви можете приготувати в кілька різних    способів.    Залежно від того, який саме рис    ви берете    - Розсипчастий, а може й ні - потрібно    вибирати не тільки сорти рису і підбирати необхідний спосіб їх    приготування. Більшість смачних рецептів приготування    рису пропонують перед відварюванням замочувати рис в прохолодній    воді    на кілька годин або на цілу ніч. Крім цього, рис перед відварюванням    можете обсмажити    до прозорого стану, і тільки після цього заливати бульйоном або    водою. Варимо на сильному вогні під кришкою і не перемішуємо. У такому випадку вам гарантується    розсипчастий і смачний рис, зернятко до зернятка.

 Рецепт приготування рису з приправою карі та копченої фореллю:

 Інгредієнти, які будуть необхідні для приготування рису з приправами:

 Чотири великих курячих    яйця

 Півтори склянки    оливкової олії

 Одна маленька за розміром    головка ріпчастої цибулі, дрібно нарізана

 Дві чайні ложки гострої    приправи каррі

 Три слівовідной помідора, нарізаємо    дрібними шматочками

 Один    - Півтора    склянки    рису басматі

 Велика морська сіль і мелений чорний або червоний перець

 Чверть склянки    дрібно порізаної зелені    кінзи

 Чотири склянки подрібненої суміші з листя салату або трохи молодого шпинату

 Сік половини лимона

 Сто - сто двадцять грам копченої форелі, поділяємо на невеликі волокна

 Спосіб приготування рису з приправами:

 Розміщуємо курячі    яйця в каструлю невеликого розміру і заливаємо холодною      водою приблизно на п'ять сантиметрів, нагріваємо    до стану    кипіння, після цього знімаємо з плити і    залишаємо постояти протягом десяти хвилин. Розміщуємо    в невелику миску з талою водою і остаточно охолоджуємо.

 У цей час у маленькому сотейнику невеликого    розміру нагріваємо одну столову ложку    оливкової олії при досить великий    температурі. Додаємо нарізану      лук і гостру приправу каррі, готуємо, регулярно перемішуючи, поки цибуля не розм'якне, приблизно чотири хвилини. Додаємо    помідори, всипаємо    рис і обсмажуємо протягом двох хвилин. Додаємо    два з половиною склянки, стать    чайної ложки дрібної    солі і чорний    перець на смак. Доводимо масу      до стану кипіння, після цього накриваємо кришкою і зменшуємо температуру    до самої    низькою;    готуємо, поки    більша частина приготовленої рідини не буде вбрана рисом, приблизно на п'ятнадцять хвилин. Знімаємо каструлю з плити і даємо трохи    відстоятися рису, накриваємо його    кришкою протягом п'яти хвилин. Домішуємо свіжу    кінзу і трохи приправляем великою морською сіллю і перчимо.

 Очищаємо курячі    яйця від шкаралупи і розрізаємо їх на    чотири рівні частини. У мисці змішуємо свіжі    листя салату з додаванням    лимонного соком, іншою частиною -    пол столових ложки    оливкової олії, все приправляем морською сіллю і чорним перцем на смак. Розкладаємо    рис в тарілочки, викладаємо викласти зверху копчену форель і яйця. Подавати з салатом.

 Рецепт приготування рису    з куркою і каррі:

 Інгредієнти, необхідні для приготування рису: куряче філе   -    двісті вісімдесят - триста грам; рис -    приблизно сто - сто двадцять грам; соус каррі - півтори - дві столові ложки; гострий каррі в порошку -    одна - дві чайних ложки; масло топлене - приблизно одна - дві столові ложки; морська сіль - на смак; холодна вода

 Спосіб приготування рису    з куркою і каррі:

 Філе курки нарізаємо на маленькі шматочки (діаметр один сантиметр), змішуємо    в невеликій    мисці з гострим соусом каррі, меленим порошком каррі і залишаємо на один    годину в холодному місці.

 Розтоплюємо в сковорідці топлене масло і трохи обсмажуємо в ньому невеликі шматочки курячого філе.

 Після цього додаємо сухий рис (рис, якщо у вас виникла така необхідність, то ви можете заздалегідь промивати рис і просушувати    його на рушниках), обсмажуємо рис в маслі, регулярно е го перемішуючи, до такого    моменту, поки кожна рісинки не буде добре просякнута    маслом. Приправляємо морською сіллю. Вливаємо в сковороду дуже гарячу воду, зверху накриваємо    кришкою, залишаємо прокипеть деякий    час, після чого знімаємо    кришку і готуємо до повної    готовності рису. Рис зобов'язаний виходити розсипчастим і дуже ніжним. Приготований рис розкладаємо в тарілочки    і їмо разом з прісними, гарячим коржиками.

 Рецепт приготування рису із зеленим горошком:

 Інгредієнти, які знадобляться для приготування рису із зеленим горошком:

 рис (басматі) - один повний стакан; холодний зелений горошок - дві склянки; куркума - приблизно одна повна чайна ложка; часник - три з половиною - чотири зубчики; свіжий корінь імбиру - беремо для цього корінь, що має довжину півтора сантиметра; мелений    кардамон - одна    коробочка; сіль дрібна, морська    - Додається на смак; рослинну рафіновану    масло - три - чотири    столових ложки.

 Спосіб приготування рису з зеленим горошком:

 Рис промиваємо, відкидаємо на друшляк    і даємо стекти    воді. Зубчики часнику очищаємо    і нарізаємо на пластинки. З кореневища імбиру знімаємо    шкірку, натираємо    на крупну тертку. Коробочку кардамону розчавлює і витягаємо з неї все насіння. Розігріваємо    в дуже глибокій сковороді рослинний жир, кидаємо    в нього кардамон, додаємо часник і    імбир. Обсмажуємо, перемішуючи, до того моменту, поки часник не придбає жовтувато - коричневий відтінок. Після цього, за допомогою шумівки виловлюємо з масла прянощі і викидаємо    їх.

 Рис всипаємо    в рослинне масло і обсмажуємо    до того моменту, поки він не придбає потрібну розсипчастість.    Після цього заливаємо    рис холодною водою (рівень, заливається води    буде приблизно на один сантиметр вище рівня насипаного рису).

 Додаємо мелену в порошок куркуму (не перемішується), дати час    закипіти воді, після цього    зменшуємо нагрів і готуємо    до повної    готовності рису. Приправляємо на свій розсуд. На це буде потрібно невелика кількість часу.

 Окремо відварюємо    в трохи солоній воді свіжий зелений горошок, додаємо його в відварений    рис і добре перемішуємо. Рис із зеленим горошком можна вважати готовим.

 Кардамон -    ця пряність на любителя, зовсім    додавати його в рис не обов'язково. Для проби потрібно розкусити    одне невелике зернятко, спробувати його    на смак. Якщо він вам не дуже    сподобається, то спробуйте    виключити його з інших добавок до рису, тому що присмак кардамону дійсно    яскравий і насичений. Навіть якщо ви додасте його дуже мало, він буде відчуватися    в готовій страві дуже добре.

 Рецепт приготування рису з    куркою і кукурудзою:

 Інгредієнти, які будуть потрібні для приготування    рису з куркою і кукурудзою:

 куряча грудка - одна велика штука; рис (краще всього використовувати сорт басматі) -    один стакан без гірки;    кукурудза (найкраще брати свіжу) - половина склянки; свіжий імбир (потрібно використовувати    кореневище) - один - півтора сантиметра;    морська    сіль - додається за смаком; рафінований ростить Єльня    жир    - Півтори одна - дві столові ложки.

 Спосіб приготування рису з кукурудзою:

 Кореневище імбиру очищаємо, натираємо    на маленьку тертку. Курячу грудку    необхідно нарізати на невеликі кубики (приблизно діаметром один сантиметр). Додаємо    тертий імбир до шматочках курятини, перемішуємо    і прибираємо в холодильник на шістдесят хвилин. У досить глибокій сковороді розігріваємо рослинне рафіноване    масло і досить швидкими рухами обсмажуємо невеликі шматочки курячого філе. М'ясо має залишатися рожевим всередині, але мати    корочку    зовні.

 Додаємо    в сковороду рис. Обсмажуємо, перемішуючи протягом п'яти - шести хвилин.

 Тепер прийшов час насипати    в сковороду зерна кукурудзи. Перемішуємо, вливаємо воду (приблизно півтори склянки), доводимо      до кипіння, приправляємо сіллю. Зменшуємо вогонь небагато, накриваємо зверху    кришкою і відварюємо приблизно    десять - дванадцять хвилин. Рис повинен вийти трохи    розсипчастим і дійсно смачним.

 Рецепт приготування рису з двома    видами капусти: капуста білокачанна - двісті вісімдесят - триста грам; варена морська капуста - сто п'ятдесят грам; рис (трохи пропарений) - один    повний стакан; морська    сіль - півтори - дві чайних ложки (без горочки); рафінована рослинна олія - ??п'ять    столових ложок;

 Якщо для того, щоб приготувати цю страву ви    берете сушену    морську капусту - то її слід відварити попередньо. Якщо ви взяли    консервовану капусту, то неодмінно вимийте її в холодній проточній воді. Білокачанну капусту нарізаємо на квадратики і обсмажуємо в рослинному    жирі, приблизно десять хвилин, при цьому перемішуємо.  

 Потім всипаємо    рис, ретельно    розмішуємо    і обсмажуємо ще кілька хвилин.

 Приправляємо сіллю. Вливаємо приблизно два повних склянки води, зверху викладаємо дрібно    нарізану морську капусту. Зверху накриваємо кришкою і відварюємо до повного випаровування      води. Потім знімаємо тарілку з плити, залишаємо приблизно на десять хвилин. Перед тим як подати страву до    столу - його потрібно ретельно перемішати. Приємного вам апетиту!

 Рецепт приготування східного рису з імбиром і куркою:

 рис (можна взяти басматі, охолоджений або відвареної) -    двісті грам; куряче філе - двісті двадцять - двісті п'ятдесят грам; морожена маса з овочів (цибуля, зелений горошок,    паростки пшениці, стручки молодої    червоної квасолі, стручки молодого зеленого горошку) - двісті сорок - двісті п'ятдесят грам; імбир;    соєвий соус;    ріпчаста червоний лук; салатний білий    лук; одна головка часнику; пюре зі свіжих помідорів - дві з половиною - три столові ложки; соняшникова рафінована олія.

 Відваримо рис до ступеня готовності    аль денте (це трохи недоварений рис) і залишимо    його остигати.

 Наллємо на сковороду кілька пару столових ложок олії і одну десертну ложку соусу соєвого. Розжарити сковородy, насипаємо овочі. Протягом декількох    хвилин обсмажити в сильному вогні і знизимо температуру. Залишимо овочі    гаситися. Через шість - вісім хвилин додамо    томатне пюре, три - чотири столові ложки. Все добре перемішати.

 Подрібнимо весь часник і наріжемо лук на невеликі кубики. Додамо до овочів. Поставимо на маленький вогонь і періодично перемішаємо. На окремій сковорідці обсмажити куряче м'ясо, яке измельчим маленькими кубиками. Спочатку обсмажуємо без додавання солі і масла. Потім    сольем виділений      сік і ще деякий    час    обсмажити. Додамо кілька десертних ложок ніжного соєвого соусу.

 Остуджений    рис вкладемо зверху на овочі, залишимо    постояти кілька хвилин. Перемішаємо. Піднімемо    температуру трохи    нижче максимального значення, регулярно змішуючи, додамо куряче м'ясо.

 Перемішаємо    всі підготовлені інгредієнти в однорідну загальну масу і дамо добре їй нагрітися. Ви можете додавати імбир в кілька способів.

 1. Натираємо на крупну тертку    і додаємо    в момент пережарювання    овочів.

 2. Подрібнюємо, відокремлюємо сік від м'якоті. М'якоть змішуємо з овочами, а сік перемішуємо    з невеликою кількістю соєвого соусу і додаємо його    в самому кінці, прямо    перед його подачею. (Я застосовувала    даний    варіант, але додавала    суміш    сої та    соку і прямо на рис).

 Для того щоб приготувати гострий рис, у процесі    відварювання ви можете додавати четверту частину    червоного стручкового    (Гострого) перцю. Хто зовсім не любить дуже гостру і пекучу їжу, може його кинути зовсім ненадовго (секунд на тридцять). Для того, щоб приготувати цю страву    в ідеалі знадобиться    WOK-сковорода. До такого    страви з рису    прекрасно підійде часниковий соус    або кисло-солодкий соус.