Рецепт смаженої курки, фаршированої абрикосовою начинкою



 Інгредієнти для приготування смаженої курки, фаршированої абрикосовою начинкою :

 Третину склянки і ще приблизно дві столові ложки оливкової олії

 Шість - сім зубчиків часнику, дрібно рубаних

 Одна столова ложка свіжого майорану, а ще кілька гілочок для приготування гарніру

 Один    лимон, розрізаний на дві половинки (з однієї половини лимона знімаємо    цедру, вичавлюємо сік з двох половинок)

 Півтори чайних ложки меленої паприки

 Велика морська сіль і мелений чорний перець

 Одна тушка    (Вага приблизно два - два з половиною кілограми) курчати бройлера

 Одна невелика головка червоної цибулі, дрібно посіченою

 Два стебла селери, дрібно рубаємо

 Пів склянки кураги, дрібно рубаємо

 П'ять склянок порізаного невеликими кубиками добового батона

 Четверта частина дрібно посіченою зелені свіжої    петрушки

 Три четвертих    частини    слабосоленого бульйону з курки

 Одна столова ложка    абрикосового варення

 Одна повна столова ложка яблучного оцту

 Спосіб приготування   смаженої курки, фаршированої абрикосовою начинкою :

 Наливаємо    в стакан кухонного комбайна третину склянки олії оливкової. Додаємо    часник, одну столову ложку    майорану, сік і цедру одного лимона, мелену в порошок паприку, одну чайну ложку дрібної    солі і пів чайної ложки    перцю. Подрібнюємо суміш до стану пасти. За допомогою пальців трохи відсовуємо    шкірку від м'яса. Натираємо    шкіру зверху пастою, потім під шкірою і в порожнинах. Розміщуємо курку на деко і охолоджуємо її, чи не накриваємо при цьому, впродовж двох годин або протягом ночі.

 Починаємо готувати начинку: У дуже великій сковорідці нагріваємо при помірно-великий    температурі решта дві столові ложки оливкової жиру. Додаємо червоний нарізану цибулю, зелень селери, нарізану курагу і готуємо, постійно перемішуючи, поки овочі не стануть більш м'якими, приблизно хвилин п'ять. Додаємо    хліб, зелень петрушки і продовжуємо готувати ще    близько двох хвилин постійно перемішуючи. Вливаємо бульйон, всипаємо пів    чайної ложки    солі і чверть чайної ложки перцю. Перекладаємо начинку в миску і остаточно її охолоджуємо.

 Розігріваємо    духову шафу до позначки двісті двадцять градусів. Заповнюємо порожнини курки м'ясним фаршем, пов'язуємо ноги кулінарної ниткою і поміщаємо    в жаровню наверх грудкою; підвертаємо    крила під курячу тушку. Обсмажуємо    курку до того моменту, поки шкірка НЕ ??БУДЕ обсмаженої, приблизно    тридцять хвилин, потім зменшуємо температуру до ста вісімдесяти градусів і продовжуємо обсмажувати курку, поки шкіра не стане    глибоко золотисто-коричневої колір, приблизно шістдесят хвилин. (Якщо курка трохи горить, ви    можете прикрити її листком фольги)

 Змішуємо в невеликий    посуді оцет і абрикосове варення; обмащуємо курку і продовжуємо її смажити близько двадцяти хвилин. Перевіряємо    готовність курячого    м'яса за допомогою      термометра, який    вставляють в найбільш товсту частину стегна, необхідна температура приблизно сімдесят    п'ять градусів. Дістаємо куряче м'ясо    з духовки і залишаємо його приблизно на десять хвилин. Гарніруем свіжими    гілочками майорану. Подаємо до столу. Приємного вам апетиту!