Засолка баклажан на зиму. Як засолити баклажани на зиму - рецепт приготування.


Засолка баклажан на зиму  найбільш актуальна в кінці літа, в той час, коли баклажанів стає вкрай багато і вартість їх падає. Баклажани на зиму є дуже пікантним і оригінальним видом заготовок.

 

 

 

  Засолка баклажан на зиму

 Баклажановие заготовки на зиму не тільки неймовірно смачні, вони ще й дуже корисні, до того ж засолка баклажанів - це не таке вже й складне заняття. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам приготувати смачну закуску з гострих, солоних баклажанів, яка обов'язково припаде до смаку кожному домочадцеві і члену вашої родини. Рецепт такого частування неймовірно простий, а в якості овочевої начинки для такої закуски потрібно використовувати свіжу морквину, часник і свіжу зелень.

 Щоб засолити смачну закуску з фаршированих баклажанів на зиму, вам потрібно наступне:

 два з половиною кілограм баклажанів (переважно брати ще не перезрілі плоди);

 два літри очищеної, відфільтрованої води;

 сіль кухонна - сто грам;

 п'ятсот грам свіжої моркви;

 сто грам молодого часнику;

 мелений чорний перець - приблизно половинка десертної ложки;

 свіжа зелень (на ваш розсуд: петрушка, селера або кріп) - один пучок.

 Як приготувати і засолити фаршировані баклажани із зеленню, морквою і часником на зиму:

 1. Налийте в досить велику каструлю чисту воду, розведіть в ній сіль, і доведіть солоний розчин до кипіння. Поки розсіл буде закипати, підготуйте баклажани до їх фарширування. Помийте плоди, покладіть їх у киплячу солону воду і відваріть, накривши кришкою, близько п'ятнадцяти хвилин.

 2. Начинка для солоних фаршированих баклажанів готується наступним чином: почистіть моркву, промийте її і подрібніть на крупній тертці. Почистіть часточки часнику і роздушіть їх за допомогою Часничниці. Додайте до часнику чорний мелений перець і половинку десертної ложки кухонної солі. Потім дрібно порубати обрану зелень. Терту моркву і рубану зелень перемішайте в окремій чистій ємності.

 3. Варені баклажани вийміть з киплячого розсолу, дайте рідини повністю стекти. Щоб прискорити процес, можете покласти овочі на дошку і злегка придавити їх якихось вантажем. Далі розріжте баклажани, як для закуски «Тещин язик», уздовж плодів, тільки не дорізали їх до кінця з того боку, де знаходиться плодоніжка. Тоді після фаршировані їх потрібно буде перев'язати харчовими нитками. Можна ж вчинити дещо простіше: розріжте баклажан по типу булочки для хот-дога, розкрийте його і викласти всередину плода начинку.

 4. Далі натріть баклажани сумішшю з солі, часнику і перцю, після чого нафаршіруйте їх начинкою, при цьому розподіляйте її рівномірним шаром по всій довжині «язика». Шар начинки в товщину повинен бути не менше п'яти міліметрів. Накрийте баклажан верхньою половиною і щільно складіть фаршировані овочі в ємність, у якій ви їх будете засолювати (врахуйте, що обрана посудина не повинна окислюватися). Алюмінієва ємність для цих цілей не підійде, потрібно брати каструлю з нержавійки або з керамічним покриттям.

 5. Кожен шар фаршированих баклажанів можете перекласти сумішшю зелені і морквини, також можна долити в посудину трохи розсолу.

 6. Щільно укладені овочі накрийте тарілкою або дерев'яним кругом, а зверху поставте який-небудь вантаж. У такому вигляді фаршировані баклажани повинні знаходитися близько чотирьох днів при кімнатній температурі, після цього приберіть закуску в холодильник.

 7. Через тиждень можна буде дегустувати солоні баклажани. При подачі закуску потрібно порізати на порції і порізати її рослинним маслом. За смаком це блюдо чимось нагадує гриби, проте йому притаманна пікантна, злегка гостра нотка.