Найсмачніша запіканка з сиру. Рецепт найсмачнішої сирної запіканки.


Найсмачніша запіканка з сиру  може виступати і як найніжнішого десерту і в ролі прекрасного другої страви, якому сміливо можна надавати різноманітні смаки. Готується сирна запіканка неймовірно просто.

 

 

 

 Найсмачніша запіканка з сиру

 Багато хто пам'ятає запіканку з сиру ще з дитинства. Вкуснейшее сирне блюдо готується набагато швидше, ніж будь торт, при цьому запіканка ще в кілька разів корисніше. Приготування цього частування зможе значно спростити міксер або блендер. Основою будь сирної запіканки є, в першу чергу, сир. Для цієї страви рекомендується вибирати сир або середньої, або високої жирності, тоді воно не вийде сухим.

 Основний інгредієнт запіканки можна протерти, а можна дану процедуру опустити, якщо ви любите, щоб у страві добре відчувалася сирна складова. У цьому випадку при змішуванні компонентів не слід застосовувати міксер, а краще скористатися звичайною виделкою. Якщо протерти сир за допомогою сита, або розім'яти його, то запіканка вийде неймовірно повітряної, ніжною і буде мати однорідну структуру. Якщо в процесі приготування запіканки переборщити з яйцями, то вона вийде гумової. Зазвичай, на 500 - 750 грам сиру необхідно близько двох - трьох яєць. Пшеничне борошно в більшості випадків замінюють манною крупою, оскільки вважається, що з нею запіканка виходить більш ніжною і пишною. Звичайно потрібно трохи манки - приблизно три десертних ложки на 750 грам сиру. Перед змішуванням крупу слід розвести кип'яченою гарячою водою.

 До традиційних компонентів запіканки, тобто до яєць, сиру, борошні (або манній крупі) і цукровому піску (кількість його береться за смаком), також можна додати різні додаткові інгредієнти, як родзинки та інші сухофрукти, яблука, консервовані ананаси. Зверху блюдо перед випіканням можна змастити сметаною. Сухофрукти рекомендується заздалегідь вимочувати, а свіжі фрукти краще заздалегідь трохи потім на сковорідці, тоді з них вийде зайва волога, що дозволить запіканці не перетворитися на густу рідину.

 Щоб правильно приготувати смачну запіканку з сиру, потрібно дотримуватися наступних правил:

 - сир потрібно брати середньої або високої жирності;

 - співвідношення головних інгредієнтів (борошна, яєць і сиру) має бути правильним;

 - додаткові компоненти потрібно готувати завчасне (сухофрукти, фрукти та інше);

 - щоб запіканка вийшла ніжною, сир потрібно протирати через сито, а інгредієнти змішувати за допомогою міксера або блендера;

 - щоб отримати пухку запіканку, сир не слід перетирати, а компоненти потрібно перемішувати звичайною виделкою;

 - закладати продукти потрібно в такій послідовності: спочатку змішуються яйця з цукром, далі порціями туди вводиться сир, а в останню чергу додається набрякла манка, у фіналі в тісто вкідиваются додаткові інгредієнти;

 - щоб сирна запіканка вийшла особливо ніжною, яйця можна розділити на жовтки і білки, останні збити з сіллю до крутих піків і в останню чергу додати їх у тісто;

 - щоб запіканка пропеклась максимально добре, не потрібно робити її надто високою, ніж буде менше її товщина, тим краще. Сирну суміш потрібно викладати у форму, промазану вершковим маслом і злегка присипану манкою або панірувальними сухарями, причому краще, якщо форма буде з роз'ємними краями. Не потрібно додавати в тісто соду, тоді страва не опуститися, випікати десерт потрібно при 150 - 180 градусах. Як тільки запіканка підрум'яниться - значить, вона готова.

 

 

 

Як приготувати неймовірно смачну запіканку з сиру з родзинками?

 Для цього вам знадобиться:

 двісті грам хорошого сиру (жирністю п'ять відсотків);

 два свіжих курячих яйця;

 три столові ложки 25-ти відсоткової сметани;

 чотири великі ложки манної крупи;

 близько трьох столових ложок цукрового піску;

 кухонна сіль - невелика щіпка;

 темні родзинки - одна жменя.

 Готується найсмачніша сирна запіканка з родзинками наступним чином:

 1. Спочатку розітріть сир з курячими яйцями, додайте в масу дрібку солі, цукор і покладіть заздалегідь промитий і вимочений родзинки. Потім додайте до сиру сметану, все це перемішайте, засипте манну крупу і знову перемішайте масу до однорідності.

 2. Форму промажьте тонким шаром рослинного масла, після чого викладіть в неї приготовлену сирну масу.

 3. Зачекайте десять хвилин і поставте запіканку в духовку, розігріту до 180-ти градусів. Випікайте десерт приблизно сорок хвилин, поки той не підрум'яниться.