Фарш з картоплею в духовці. Як приготувати картоплю з фаршем в духовці - відмінний рецепт!


Фарш з картоплею в духовці  можна віднести до числа «швидких і смачних» страв. Регулярно трапляються ситуації, коли абсолютно немає бажання, часу і сил стояти біля плити. Саме в такі моменти згадуються страви, на подобу, картоплі з фаршем, запеченої в духовці. Простіше страви важко уявити, а виходить воно неймовірно смачним.

 

 Фарш з картоплею в духовці

 Щоб запекти в духовці фарш з картоплею, вам будуть потрібні продукти за наступним списком:

 м'ясний фарш - близько п'ятисот - семисот грам (підійде будь-яке м'ясо - телятина, курятина, баранина, яловичина і так далі);

 близько одного кілограма картоплі;

 одна велика головка солодкого ріпчастої цибулі;

 дві повні столові ложки з гіркою свіжої сметани;

 така ж кількість (тобто дві повні ложки) майонезу;

 дрібна кухонна сіль; трошки рослинного рафінованого масла.

 Готувати картоплю, запечену в духовці з фаршем, потрібно таким чином:

 1. Запікати таке блюдо можна або в духовочние деку, або у великій сковороді, діаметром не менше 26 сантиметрів. Тоді приготовленої картоплі з головою вистачить, щоб пообідати чи повечеряти чотирьом дорослим і голодним людям.

 2. Отже, спочатку начістьте всю картоплю. Якщо вам потрібно зберегти чищений картоплю, то можете залити його холодною водою і заховати в холодне місце. Тоді овоч буде зберігатися протягом доби. Оскільки картоплі багато, її потрібно залити холодною водою, аби та не чорніла і не сохла.

 3. Потім накрутіть фарш. Щоб приготувати цю страву можна користуватися будь-яким фаршем по вашому розсуду.

 4. У фарш додайте подрібнений ріпчаста цибуля, посоліть м'ясо і ретельно вимішайте його разом з сіллю і цибулею.

 5. чищення картоплю наріжте скибочками, товщина яких не повинна перевищувати п'ять міліметрів. Додайте до картопляним скибочкам сметану і майонез. Потім посоліть картоплю і ретельно її перемішайте.

 6. Сковороду або духовочние деко, в якому буде запікатися картопля з фаршем, змастіть шаром рослинного масла. Далі першим шаром укладіть картоплю, потім зверху покладіть м'ясний фарш.

 7. Третім шаром знову покладіть картопляні слайси, потім поставте блюдо в духовку запікатися. Температура для запікання картоплі повинна бути близько 180 градусів. Час приготування становить близько п'ятдесяти хвилин.

 8. Блюдо буде вважатися готовим, коли картопля, лежить у нижньому шарі, приготується. 9. Таким ось простим способом готується картопля, запечена в духовці з фаршем. Смачного!