Як приготувати баклажани в духовці? Рецепт і загальні принципи приготування баклажанів в духовці.


Як приготувати баклажани в духовці  ? Спочатку, щоб отримати смачні запечені баклажани, потрібно правильно вибрати овочі. Для приготування необхідно брати середні плоди з прилеглими чашелистиками. Крім того, баклажани повинні бути пружними, без вад і з блискучою, яскравою шкіркою. Плодоніжка у хорошого баклажана повинна бути свіжа, тобто сам овоч повинен бути недавно зірваним з грядки.

 

 Як приготувати баклажани в духовці

 У баклажанах міститься досить багато соланіну, речовини, яка гірчить. Деякі вважають за краще злегка гіркуватий присмак страв, однак ті, хто цього не любить, можуть нарізані баклажани покласти в підсолену воду приблизно на двадцять хвилин. Завдяки цьому велика частина гіркого речовини - соланіну - вийде, і овочі втратять свою гіркоту. Щоб запекти баклажани або посмажити їх на грилі, з овочів не потрібно зчищати шкірку. Вона виходить смачною, а самі плоди не розвалюються.

Як запекти баклажани в духовці з помідорами (томатами).

 Для приготування цього овочевого, смачного страви вам знадобиться наступне:

 баклажани - три штуки;

 одна головка салатного ріпчастої цибулі;

 базилік;

 два червоних, стиглих помідора;

 п'ятдесят грамів сиру;

 сухарики;

 спеції, олія, а також два зубчики молодого часнику.

 Спосіб приготування запечених баклажанів з томатами в духовці:

 1. Спочатку вимийте баклажани, потім зріжте з них хвостики, не знімаючи при цьому шкірки. Далі плоди поріжте кружечками завтовшки в п'ять міліметрів. Потім в сухарі додайте невелику щіпку дрібної солі і обваляйте в них кружечки баклажанів.

 2. Розігрійте в товстостінній сковороді олію, після чого обсмажте гуртки баклажанів. Далі перекладіть обсмажені овочі в форму, в якій ви будете запікати страву.

 3. На тому маслі, в якому ви обсмажували баклажани, спассіруйте подрібнені часник і ріпчасту цибулю. Викладіть пасеровані овочі зверху на кружечки баклажанів.

 4. Помідори поріжте кубиками і також розкладіть їх зверху на баклажани. Все це зверху посипте базиліком, а також тертим сиром. Випікайте баклажани протягом двадцяти п'яти хвилин.