Скумбрія солона в домашніх умовах. Як в домашніх умовах смачно посолити скумбрію - відмінний рецепт.


Скумбрія солона в домашніх умовах  може навіть звичайне повсякденне меню зробити святковим. Сама по собі скумбрія є досить жирною рибою, тому найбільш смачною вона виходить саме в солоному вигляді.

 

 Скумбрія солона в домашніх умовах

 Малосольну скумбрію можна запросто приготувати на власній кухні. Така чудова риба є вкрай корисною, оскільки в ній містяться жирні поліненасичені кислоти Омега-3. Зваріть молоду картоплю, додайте до неї вершкове масло, зелень, часник і подавайте з малосольної скумбрією. Смачніше і корисніше страви придумати складно.

 Для приготування малосольної скумбрії в домашніх умовах потрібно:

 свіжа скумбрія - п'ятсот грамів;

 очищена вода - один літр;

 чорний перець горошком - п'ять штук;

 п'ять гвоздик;

 три лаврових листки;

 чотири великі ложки кухонної дрібної солі;

 півтори столові ложки цукрового піску.

 Технологія посолу скумбрії в домашніх умовах:

 1. Якщо ви придбали морожену скумбрію, то спочатку її необхідно розморозити. Потім відріжте у рибини голову, все плавники, і попатраєте її. Гарненько промийте скумбрію.

 2. Налийте в чисту каструлю літр питної води. Покладіть у воду п'ять горошин чорного перцю, п'ять гвоздик, три лаврових листки та інші спеції за вашим особистим розсудом. Потім насипте в каструлю цукор і додайте сіль. Поставте каструлю з маринадом на вогонь, доведіть його до кипіння, після чого варіть близько п'яти хвилин. Далі отриманий розсіл слід повністю охолодити.

 3. Покладіть скумбрію в охолоджений маринад, прикрийте її кришкою і помістіть під гніт, щоб риба була повністю занурена в розсіл. На чотири - п'ять діб поставте скумбрію в розсолі на холод.

 4. Через чотири - п'ять днів дістаньте рибу з холоду і поріжте малосольну скумбрію порційними шматочками.

 5. Подавайте таку солону рибу з гарячим, відвареною картоплею і з білим, соковитим цибулею. Таке блюдо може стати відмінним вечерею, крім того воно є прекрасною профілактикою серцево-судинних захворювань, а також атеросклерозу. Смачного!

 







© 2015-2022  smac.pp.ua