Скумбрія солона в домашніх умовах може навіть звичайне повсякденне меню зробити святковим. Сама по собі скумбрія є досить жирною рибою, тому найбільш смачною вона виходить саме в солоному вигляді.
Малосольну скумбрію можна запросто приготувати на власній кухні. Така чудова риба є вкрай корисною, оскільки в ній містяться жирні поліненасичені кислоти Омега-3. Зваріть молоду картоплю, додайте до неї вершкове масло, зелень, часник і подавайте з малосольної скумбрією. Смачніше і корисніше страви придумати складно.
Для приготування малосольної скумбрії в домашніх умовах потрібно:
свіжа скумбрія - п'ятсот грамів;
очищена вода - один літр;
чорний перець горошком - п'ять штук;
п'ять гвоздик;
три лаврових листки;
чотири великі ложки кухонної дрібної солі;
півтори столові ложки цукрового піску.
Технологія посолу скумбрії в домашніх умовах:
1. Якщо ви придбали морожену скумбрію, то спочатку її необхідно розморозити. Потім відріжте у рибини голову, все плавники, і попатраєте її. Гарненько промийте скумбрію.
2. Налийте в чисту каструлю літр питної води. Покладіть у воду п'ять горошин чорного перцю, п'ять гвоздик, три лаврових листки та інші спеції за вашим особистим розсудом. Потім насипте в каструлю цукор і додайте сіль. Поставте каструлю з маринадом на вогонь, доведіть його до кипіння, після чого варіть близько п'яти хвилин. Далі отриманий розсіл слід повністю охолодити.
3. Покладіть скумбрію в охолоджений маринад, прикрийте її кришкою і помістіть під гніт, щоб риба була повністю занурена в розсіл. На чотири - п'ять діб поставте скумбрію в розсолі на холод.
4. Через чотири - п'ять днів дістаньте рибу з холоду і поріжте малосольну скумбрію порційними шматочками.
5. Подавайте таку солону рибу з гарячим, відвареною картоплею і з білим, соковитим цибулею. Таке блюдо може стати відмінним вечерею, крім того воно є прекрасною профілактикою серцево-судинних захворювань, а також атеросклерозу. Смачного!