Рецепт печінки яловичої. Як правильно готувати яловичу печінку, щоб вона була м'якою і смачною?


Рецепт печінки яловичої  є не тільки надзвичайно смачним, але й неймовірно корисним, оскільки печінка вважається одним з найбільш корисних м'ясних продуктів. Саме в цьому субпродукти міститься маса вітамінів, дефіцитних амінокислот і цінних мінералів. Тому печінка часто призначають маленьким дітям, а також вагітним.

 

 Рецепт печінки яловичої

 Однак, яловича печінка володіє характерним запахом і невеликою гіркуватістю. Для позбавлення від них потрібно шматочки м'ясних субпродуктів перед приготуванням замочити в пастеризованому молоці або в спеціальному маринаді. Пахучі, гострі спеції, сметана і фрукти також здатні знімати неприємний смак печінки, тому дані продукти часто включаються в основну рецептуру печінкових страв.

 Яловичу печінку можна гасити, вона дуже смачна в смаженому вигляді, запечена печінка також володіє неповторним смаком, до того ж її можна фарширувати. Однак, класичним частуванням з цього субпродукту є, природно, паштет. Готувати його можна абсолютно з будь-якої печінки (лише фуа-гра готується з качиної печінки), потрібно просто пережарити її з цибулею та морквою, далі перетерти з яйцем, приправами і маслом. До таких паштетів прийнято подавати біле вино, а печеночному жаркого найкраще підходить мадера або будь-яке виноградне вино.

Рецепт печінки з яблуками по-берлінськи.

 На чотири порції цієї страви потрібно:

 яловича печінка - п'ятсот грамів;

 зелені яблука - дві штуки;

 ріпчаста цибуля - середня головка;

 солодка паприка - чайна ложка;

 половинка чайної ложки каррі;

 по вашому розсуду - пшеничне борошно, мелений чорний перець, сіль, рослинне масло.

 Як готується печінка по-берлінськи - покрокова інструкція:

 1. Яловичу печінку наріжте порційними шматками, кожен злегка відбийте через плівку, обваляйте їх у борошні й обсмажте на неароматним рослинному маслі. Коли печінка підрум'яниться з одного боку, поперчіть, посоліть її і переверніть (тоді шматочки вийдуть більш смачними, ніж, якщо їх відразу посолити). Зніміть печінку на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

 2. Наріжте зелені яблука невеликими скибочками, при цьому можна не очищати шкірку. Процідіть масло, що залишилося після обсмажування печінки, і спассіруйте в них яблука (таким чином, вони просочаться ароматом печінки). Вогонь при цьому потрібно зробити середнім, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, головне стежте, щоб вони не розповзлися.

 3. Зніміть фрукти зі сковороди і викладіть туди цибулю, порізану кільцями. Присолите цибулю, додайте до нього каррі і паприку, постійно помішуючи, пасеруйте його, поки він не втратить свою гіркоту і не стане м'якше, при цьому він повинен злегка хрустіти. Лук просочиться ароматами яблук і печінки.

 4. Всі обсмажені компоненти викладіть на блюдо в наступній послідовності: спершу яблука, потім печінка, а потім цибулю. Все це поставте в мікрохвильовку на пару хвилин (на 700 градусів), або в духовку, вже на сім хвилин (на 175 градусів). Печінка по-берлінськи готова! Смачного!