Рецепт - пиріжки з картоплею. Як приготувати смачні пиріжки з картопляною начинкою?


Рецепт - пиріжки з картоплею  викликає приємні спогади про дитинство, про турботливою, улюбленої бабусі, про домашній затишок і теплі. За цей пиріжки так люблять багато хто з нас. Однак, за приготування смачних домашніх пиріжків беруться не всі домогосподарки.

 

 Рецепт - пиріжки з картоплею

 Щоб зробити пиріжки з картоплею можна використовувати різні види тесту, як прісне, дріжджове, сметанно-сирне або на кефірі. Вибір тесту потрібно виробляти, грунтуючись на кількість наявного часу і на інші побажання, як, наприклад, калорійність готових пиріжків (на кефірному і на прісному тісті вони виходять найменш калорійними). Взагалі потрібно враховувати те, що пиріжки є досить калорійним блюдом, тому затятим охоронцям фігури не рекомендується налягати на дане блюдо.

Легкі пиріжки з картоплею з кефіру тесту.

 Інгредієнти:

 кефір - п'ятсот мілілітрів;

 яйця - дві штуки;

 дві склянки пшеничного борошна;

 цукровий пісок - одна столова ложка;

 сіль - маленька ложка;

 половинка чайної ложки соди;

 картопляне пюре;

 соняшникова олія без запаху.

 Спосіб приготування легких пиріжків з картоплею:

 1. Приготуйте спочатку тісто для картопляних пиріжків: візьміть глибоку каструлю, вилийте в неї кефір, засипте соду і залиште хвилин на п'ять. Потім додайте в кефір цукор і чайну ложку соняшникової олії, туди ж вбийте одне яйце. Старанно вимісити тісто, поступово засипаючи в нього борошно, щоб консистенція в підсумку вийшла не дуже крутий.

 2. Приготоване кефіру тесту розділіть на однакові шматки, які скачайте в кульки. Потім розкачайте їх в коржики і в середину кожної покладіть достатню кількість картопляного пюре. Защипніть краю заготовки, щоб вийшли пиріжки довгастої форми, перекладіть їх на деко, заздалегідь промазаний маслом. Обмажте заготовки трохи збитим яйцем і запікайте їх до рум'янцю при середній температурі.

 3. Начинка з картоплі для пиріжків є безкрайніх полем для кулінарних експериментів. Можна використовувати картоплю у вигляді готового пюре, або просто сирим порізати його невеликими кубиками або брусочками і посипати спеціями. У картопляне пюре можна додавати ваші улюблені інгредієнти, як зелена цибуля, бекон, м'ясо, гриби, фарш та інше. За рахунок добавок пиріжки можуть стати або більш легкими, або більш ситними. Завдяки грибам можна скоротити кількість використовуваної картоплі, і такі пиріжки будуть менш калорійними. Поєднання картоплі і м'яса припаде до смаку чоловікам, оскільки вони люблять щільно поїсти.

 







© 2015-2022  smac.pp.ua