Романтичний торт «Серце» - рецепт на 14 лютого. Як приготувати святковий десерт?


Романтичний торт «Серце»  стане відмінним і оригінальним подарунком вашому коханому на 14 лютого. Гарний десерт, виконаний у формі серця, виходить казково смачним, тому його сміливо можна готувати для романтичної вечері в день Святого Валентина.

 Романтичний торт «Серце»

 

 Щоб власноруч приготувати смачний, оригінальний і красивий торт «Серце» до 14 лютого вам потрібно буде взяти:

 Для коржів потрібно:

 чотири добірних курячих яйця;

 повний стакан цукрового піску;

 така ж кількість пшеничного борошна.

 Щоб зробити начинку знадобиться:

 одна стандартна банка згущеного молока;

 ваше улюблене желе;

 цукрова пудра - один мірний стакан;

 п'ятнадцять грамів желатину;

 двісті мілілітрів вершків;

 вершкове солодке масло - сто грамів.

 Для прикраси святкового торта «Серце» потрібно:

 вершки - сто п'ятдесят мілілітрів;

 цукрова пудра - п'ятдесят грамів.

 Технологія приготування красивого, святкового торта «Серце» до 14 лютого:

 1. Щоб зробити такий романтичний десерт для свого коханого, вам необхідно буде спекти бісквіт у вигляді серця, остудити його і вийняти з форми. Якщо у вас не знайшлося спеціальної форми-сердечка, можете зробити круглий корж, а потім, за допомогою паперового трафарету, вирізати з нього серце. Витримувати бісквіт потрібно по мінімуму 8:00, після цього його слід розрізати вздовж на два коржі, які просочуються сиропом.

 2. Підготуйте роз'ємну форму-серце (переважно випікати корж в ній же), викладіть в неї перший корж, зверху його покрийте масляним кремом, приготованим на основі згущеного молока, і накрийте його другим коржем. Зібраний торт залийте прямо у формі приготованим, охолодженим суфле і поставте всю конструкцію в прохолодне місце, оскільки суфле повинне повністю застигнути.

 3. Коли повністю застигне суфле, акуратно, за допомогою ложки викладіть на торт холодного желе червоного кольору (по консистенції воно має бути злегка густим і охолодженим). Поставте торт на холод, щоб желе повністю застигло.

 4. Потім змастіть десерт з боків збитими вершками. По краю зробіть окантовку зі збитих вершків.

 5. Для приготування крему потрібно збити варене згущене молоко з розм'якшеним солодким маслом. Щоб зробити суфле, спершу потрібно замочити желатин у склянці охолодженого молока, а потім залишити його для набухання на годину. Коли желатин досить набубнявіє, його слід помістити на запалену конфорку і довести до кипіння, тільки не кип'ятити, щоб той повністю розчинився. Потім потрібно охолодити вершки і збити їх з цукровою пудрою до отримання густої піни, яка б не розтікалася. Частина вершків потрібно залишити для прикраси готового святкового торта до 14 лютого.