Запечені устриці до 14 лютого. Оригінальне друге блюдо до дня Святого Валентина.


Запечені устриці до 14 лютого  , Мабуть, є одним з кращих гарячих страв, яке варто приготувати до романтичної вечері. Крім свого неперевершеного смаку ці морепродукти відрізняються високим вмістом афродизіаків, що сприяють розпалюванню пристрасті.

 

 Запечені устриці до 14 лютого

 Для приготування запечених устриць на 14 лютого придбайте наступні продукти:

 свіжі устриці великого розміру - двадцять штук;

 бекон - 250 грамів;

 великі стебла цибулі-порею - чотири штуки (лише біла частина);

 черешки селери - три штуки;

 хлібні крихти - один стакан;

 борошно пшеничне - одна столова ложка;

 біле сухе вино - пара столових ложок;

 жирні вершки - 250 мілілітрів;

 тертий сир (сорти Романо або Пекоріно) - дві столові ложки;

 столова ложка вершкового масла;

 один лавровий листок, перець кайенский і дрібна сіль.

 Як приготувати запечені устриці до 14 лютого - покрокова інструкція:

 1. У невеликій сковорідці розтопіть вершковий жир, додайте в нього борошно і готуйте, при постійному помішуванні віночком, близько двох хвилин. Влийте в сковороду жирні вершки і варіть все це на тихому вогні, помішуючи, до моменту легкого загустіння суміші. Після цього можете зняти її з плити.

 2. Стебла цибулі-порею розріжте вздовж і промийте їх. Наріжте стебла тонкими півкільцями. Очистіть селера від шкірки і гарненько його подрібніть. Досить дрібно поріжте бекон і обсмажте його в толстодонной сковороді на помірному вогні до появи хрусткої скоринки. Перекладіть обсмажений бекон на паперову серветку.

 3. Залиште в сковорідці приблизно дві великі ложки жиру, викладіть в нього селеру, цибулю-порей, кайенский перець і лавровий лист. Все це обсмажуйте на помірному вогні близько дванадцяти хвилин. Влийте в сковороду вино і дочекайтеся його випаровування. Перекладіть туди ж вершковий соус і все доведіть до кипіння. Готуйте суміш до загустіння близько трьох хвилин. Далі викладіть в неї сир і бекон, через одну хвилину приберіть сковороду з плити. Присолите отриману масу і поперчіть її.

 4. Деко застеліть харчовою фольгою. Викладіть на неї половинки устричних раковин з молюсками. У кожну половинку раковини викладіть по дві ложки приготованої суміші, зверху присипте сухариками. Запікайте устриць при 220-ти градусах близько шести - восьми хвилин. Готові запечені устриці можете подавати на стіл. Не сумнівайтеся, ваш коханий буде вражений смаком цієї страви. Щасливого чотирнадцятого лютого!