Шоколадний торт «Романтика» - рецепт на 14 лютого. Прекрасний десерт до дня Святого Валентина.


Шоколадний торт «Романтика»  до 14 лютого з вишнею і коньяком ідеально підходить для романтичного вечора. Вишнево-шоколадний торт можна віднести до класичних ласощів, смак яких ніколи не набридає і завжди залишається актуальним.

 

 Шоколадний торт «Романтика»

 Щоб приготувати шоколадний торт «Романтика» на 14 лютого вам потрібні будуть такі інгредієнти:

 пшеничне борошно - дві чашки;

 цукровий пісок - 5,5 склянок (три склянки - для крему, 2,5 склянки - для тесту);

 курячі яйця - п'ятнадцять штук (десять яєць для тіста і п'ять яєць для крему);

 какао порошок - десять столових ложок (сім ложок для крему і три ложки для тесту);

 один стакан коньяку;

 вершкове масло - шістсот грамів;

 молоко - шість столових ложок;

 вишні - 2,5 чашки;

 шоколад - 150 грамів;

 ванільний цукор - один пакетик.

 Опис приготування шоколадного торта «Романтика» до 14 лютого:

 1. Поставте миску або каструлю на парову баню (можна просто на тихий вогонь) і збийте в ній курячі яйця з цукром, поки не утвориться щільна піна. Потім зніміть посудину з плити і продовжуйте акуратно збивати суміш до її повного охолодження.

 2. У приготовлену масу обережно введіть какао порошок і засипте пшеничне борошно. Викладіть суміш у відповідну форму, заздалегідь змащену маслом і пріпиленний борошном.

 3. Випікайте основу для торта в розпеченій духовці (температура випічки - 180С). Щоб зробити крем, змішайте какао порошок з цукром, залийте все це молоком і вбийте туди ж сирі яйця. Помістіть суміш на газ і безперервно заважайте її.

 4. Коли маса стане кипіти і в ній повністю розчиниться цукор, охолодіть крем. Розітріть вершкове масло з цукром, по одній ложці введіть його в остигнула яєчно-шоколадну масу. В останню чергу всипте в крем пакетик ванільного цукру.

 5. Відокремте вишні від кісточок, залийте їх коньяком, а також засипте цукром. Закрийте ягоди кришкою і дайте їм трохи часу, щоб настоятися. Коли бісквітна основа буде готова, остудіть її і розріжте навпіл (уздовж) на два коржі. З основи зріжте м'якуш (зовсім не багато, по колу), після чого розітріть його з приготованим кремом.

 6. Змішайте отриману масу з м'якушки і крему з настояним вишнями і викладіть цю начинку на корж. Закрийте конструкцію другим коржем. Розітріть шоколад з двома ложками молока, повністю облийте цією сумішшю торт і прикрасьте його кількома вишнями. Надішліть ласощі в холодильник хоча б на пару годин.

 7. Шоколадний торт «Романтика» до 14 столу можна подавати до столу. Щасливих вам свят і самого смачного! Не забувайте дивувати і радувати свою половинку!