М'ясний рулет - святковий рецепт на 8 березня. Прекрасна м'ясна закуска для святкового застілля.


 М'ясний рулет, приготований за наведеним рецептом, стане прекрасним доповненням і справжньою окрасою святкового застілля, організованого на честь Міжнародного Жіночого Дня. Пропонуємо вам рецепт чудесного курячого рулету до 8 березня.

 

 М'ясний рулет - святковий рецепт на 8 березня

 Щоб до 8 березня приготувати такий чудовий м'ясний рулет, вам буде потрібно взяти наступне:

 куряче філе - 250 грамів;

 свинина - близько 350 грамів;

 кухонна сіль - дві чайних ложки;

 гірчичні зерна - одна маленька ложка;

 солодка паприка - одна десертна ложка;

 куркума - чайна ложка;

 прованські трави - дві чайних ложки;

 сушений часник - то дві чайних ложки;

 бульйон (або питна вода) - п'ятдесят мілілітрів.

 Технологія приготування святкового м'ясного рулету до 8 березня:

 1. Куряче філе (якщо на ньому є шкіра, то разом з нею) і свиняче філе подрібніть (само собою, що окремо). Зручно буде подрібнювати м'ясо блендером, потім в кожен отриманий фарш додайте сушений часник і сіль. Далі влийте в кожну м'ясну масу по 25 мілілітрів бульйону або води (по столовій ложці). Старанно вимішайте обидва фаршу, поки вони не поглинуть всю вологу і не загустеют. Накрийте фарші плівкою і сховайте їх у холодильник (переважно маринувати їх в холоді не менше чотирьох - шести годин).

 2. Спеції, використовувані для цього рецепта, повинні бути ароматними і яскравими, щоб страва вийшла і зовні, і в розрізі красивим. У даному рецепті були взяті паприка, гірчичні зерна, прованські трави і куркума, однак ви можете підібрати спеції на свій розсуд.

 3. Підготуйте два звичайних одноразових пакета (не "маєчки»), оскільки вони щільніше харчової плівки. Простелити пакет, викладіть на нього рівномірним шаром свинячий фарш (шар близько одного сантиметра), і сформуйте прямокутник. Щедро присипте м'ясо сумішшю спецій, щільно притисніть їх у фарш. Накрийте все це другим пакетом і переверніть конструкцію, щоб спеції опинилися внизу, верхній пакет видаліть. Знову насипте на м'ясо шар спецій. У підсумку фарш буде з обох сторін у спеціях.

 4. На другому пакеті рівномірним шаром розподіліть курячий фарш, покладіть його зверху спецій на м'ясний фарш і зніміть пакті. Щільно скачайте рулет. Щоб розрівняти його зручно використовувати вузьку і довгу «лопатку» або довгий ніж.

 5. Далі візьміть рукав для запікання, обріжте у нього місце спайки, щоб вийшло полотно, і загорніть в нього рулет, зафіксувавши краю зав'язками. Покладіть рулет на деко. Поставте деко з рулетом в холодну духовку (тоді м'ясо не втратить вологу і вийде ніжним і соковитим). Увімкніть духовку спочатку на 60 градусів, а потім кожні 15 хвилин піднімайте температуру, щоб за півтори години ви досягли позначки в 180 градусів.

 6. Коли м'ясний рулет підрум'яниться, дістаньте його і охолодіть близько п'яти - шести годин. Поки виріб не охолоне, його важко буде різати. Остиглий святковий рулет на 8 березня можете подавати до столу!