Пиріг «Ноктюрн» - знаменита випічка з відомого кінофільму. Рецепт на 8 березня.


Пиріг «Ноктюрн»  є не простим випічкою, а найніжнішим, неймовірно смачним і ароматним ласощами, яким можна підкорити і вразити будь-кого. Незабутні цитрусові нотки, і тане в роті тісто - ідеальне поєднання для святкового столу. Приготуйте пиріг «Ноктюрн» на 8 березня.

 Пиріг «Ноктюрн»

 

 Щоб спекти на 8 березня пиріг «Ноктюрн» вам знадобиться наступне:

 для тіста:

 150 грамів сиру;

 пшеничне борошно - 1,75 чашки;

 куряче яйце;

 рослинне масло - чотири столові ложки;

 дві великі ложки цукру;

 п'ять грамів розпушувача.

 Для начинки:

 750 грамів сиру;

 225 грамів свіжої сметани;

 вершкове масло - половина двохсотграмових пачки;

 три курячих яйця;

 свіжі мандарини - шістсот грамів;

 середній лимон - одна штука;

 цукровий пісок - 150 грамів;

 чайна ложка розпушувача.

 Спосіб приготування популярного пирога «Ноктюрн» до 8 березня:

 1. Засипте в сито борошно, з'єднану з розпушувачем, просійте інгредієнти і поки відставте убік. Перекладіть сир у велику миску, присипте його цукром, вбийте туди яйце. Блендером або міксером ретельно збийте компоненти до отримання повністю однорідної маси. Наприкінці влийте в миску рослинне масло і знову все збийте.

 2. Продовжуючи збивання сирної маси, засипте в неї порціями просіяне борошно. Замішуйте до моменту, поки консистенція маси не стане щільною і однорідною, і не буде липнути до рук. Сформуйте з готового сирного тесту рівний кулю.

 3. Змастіть відповідну форму рослинним жиром. Притрусіть поверхню столу борошном і перекладіть на неї сирне тісто, яке розкачайте в п'ятиміліметровий пласт. Викладіть пласт у форму, розгладьте його і сформуйте бортики. Поставте тісто в холодильник настоюватися, і займіться начинкою.

 4. Окремо в невеликі піали вилийте жовтки і білки. Спершу збийте білки яєць до отримання гострих піків (можна в них додати дрібку солі). Потім аналогічно збийте жовтки. Поставте інгредієнти для охолодження в холодильник. Промийте лимон і за допомогою дрібної терки зніміть з нього цедру, яку пересипте на блюдце. Сам цитрус поділіть на половинки і видавіть з них сік. Для рецепта потрібна одна маленька ложка цедри і велика ложка соку.

 5. Вимийте мандарини, Очистіть їх від шкірки і розділіть на часточки. Видаліть з них кісточки і зніміть плівку, перекладіть часточки у велику миску. У ще одну вільну миску покладіть м'яке вершкове масло, присипте його цукром і вилийте туди збиті жовтки. За допомогою міксера перетворите усі ці компоненти в однорідну масу. Далі в отриману масу додайте сметану, сир, розпушувач, лимонну цедру і лимонний сік. Збивайте все це віночком до повної однорідності. Викладіть в начинку половину мандаринових часточок і обережно вмішайте збиті білки. Наприкінці ще раз все перемішайте віночком.

 6. У форму з охолодженою основою вилийте приготовлену начинку, розрівняйте її і прикрасьте мандариновими часточками. Поставте форму в раніше розігріту духовку (180С) і випікайте пиріг порядку години. Після цього злегка остудіть готовий «Ноктюрн», перекладіть його на блюдо сервіровки і презентуйте ласощі до святкового столу на 8 березня.