Крильця курячі в лимонно-медовому соусі - ароматне, кисло-солодка страва до 8 березня.


Крильця курячі в лимонно-медовому соусі  - Це кисло-солодкі, ароматні шматочки запеченого м'яса з апетитною, рум'яною скоринкою, які призводять шлунок до цілковитого захоплення і дарують неймовірну насолоду. Здивуйте свою обраницю на 8 березня курячими крильцями, власноруч запеченими в ароматному соусі.

 

 Крильця курячі в лимонно-медовому соусі

 Щоб приготувати курячі крильця в лимонно-медовому соусі до 8 березня знадобиться:

 курячі крила - один кілограм;

 рідкий мед - кілька великих ложок;

 один соковитий лимон;

 три - чотири зубки часнику;

 за смаком мелкомолотий перець і кухонна сіль.

 Спосіб приготування крилець курячих в лимонно-медовому соусі:

 1. Увімкніть розігріватися духовку до 200С, потім приступайте до підготовки інгредієнтів. Необхідну кількість курячих крилець промийте водою, очищаючи їх від залишків пір'я. Потім обсушити їх і розріжте кожне крило на дві частини по суглобу, фаланги при цьому бажано видалити.

 2. Підготовлені частини крилець викладіть у жаростійкий посуд або в деко, застелене харчовою фольгою. За смаком присипте курку меленим перцем, сіллю і залиште хвилин на п'ять. Далі помістіть форму в нагріту піч на півгодини і відразу почніть готувати соус.

 3. Очистіть зубчики часнику, порубати їх на дрібні шматки і викладіть в невелику піалу. Туди ж руками або електричної соковижималкою видавіть сік з одного лимона, додайте рідкий мед, поперчіть інгредієнти і перемішайте їх до однорідності. Лимонно-медовий соус для крилець готовий!

 4. Через тридцять хвилин акуратно вийміть форму з печі і полийте крильця приготовленим соусом. Гарненько перемішайте їх. Знову поставте курку в духовку десь на двадцять хвилин або запікайте м'ясо до необхідної рум'яності. Через потрібний час вийміть готове частування з духовки і за допомогою кухонного лопатки розкладіть запечені, ароматні курячі крильця по тарілках. Далі сервіруйте святкове блюдо до столу з будь-яким гарніром.

 5. Подавати крильця курячі в лимонно-медовому соусі до 8 березня потрібно гарячими або холодними. Кожну порцію за бажанням можна посипати подрібненою цибулею, свіжим кропом, зеленню петрушки або кінзи або смаженою кунжутом.

 6. Доповнити це чудове блюдо можна будь-яким гарніром, як, наприклад, картопляне пюре, відварну картоплю, свіжий салат, варений рис, каші з різних круп або всілякі макаронні вироби. Насолоджуйтесь неймовірно смачною і досить простий їжею! Щасливого вам 8 березня і самого смачного! Радуйте своїх коханих!