Курка в вершковому соусі з грибами - неймовірно ніжне, ароматне і смачне блюдо до 8 березня.


Курка в вершковому соусі з грибами  - Вже сама назва цієї страви звучить апетитно, а коли ви побачите це частування, то просто не зможете втриматися, щоб не спробувати його. Порадуйте своїх гостей на 8 березня таким чудовим стравою.

 

 Курка в вершковому соусі з грибами

 Щоб приготувати апетитну курку в ніжному вершковому соусі на 8-е березня візьміть набір таких продуктів:

 філе курки - чотириста грамів;

 триста грамів свіжих грибів;

 вершки, жирність від 33 до 40 відсотків - двісті мілілітрів;

 твердий сир - дев'яносто грамів;

 ріпчаста цибуля - одна середня головка;

 два зубки часнику;

 свіжий чебрець - чайна ложка;

 чорний мелкомолотий перець, рослинна неароматним масло і сіль.

 Технологія приготування курки у вершковому соусі до 8 березня:

 1. Зніміть лушпиння з зубчиків часнику і подрібніть їх шматочками довільної форми (можете використовувати для цього спеціальну землянку). Очистивши цибулю, наріжте го кубиками або тонкими кільцями. Щоб приготувати це частування можна використовувати печериці, або будь-які їстівні лісові гриби (попередньо їх потрібно буде перебрати, почистити і зварити). Ретельно промийте взяті гриби, просушіть їх і наріжте середніми шматками довільної форми (по два - три сантиметри).

 2. На дрібній тертці натріть сир. Промийте куряче філе, при необхідності розріжте його на дві - три частини. Потім присипте м'ясо меленим перцем і кухонною сіллю. На середньому вогні прогрійте близько двох ложок рослинного масла і обсмажте на ньому часник, щоб той з білого став золотистим. Після цього відразу перекладіть часник у вільну піалу. У гаряче часникова олія викладіть куряче філе і обсмажте його до появи рум'яної, красивою скоринки. Потім злегка остудіть м'ясо і наріжте його середніми кубиками.

 3. Викладіть в сковорідку після курки ріпчасту цибулю. Обсмажте його близько трьох хвилин. Потім туди ж додайте гриби, розмішайте і смажте все це ще п'ять хвилин. Присипте піджарку свіжим чебрецем і назад викладіть в сковороду часник. Все це смажте ще близько трьох хвилин, а потім залийте вершками, перемішайте і дочекайтеся кипіння рідини.

 4. Після цього в вершковий соус викладіть шматочки курки, розмішайте їх і зробіть вогонь мінімальним. Потім присипте все це тертим сиром, знову перемішайте, спробуйте на сіль і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися під закритою кришкою пару хвилин.

 5. Подавати курку в вершковому соусі до 8 березня потрібно в гарячому вигляді, гарнірувати її макаронами, відвареними крупами, картопляним пюре або яким-небудь іншим гарніром. Виходить просто неймовірно смачно! Смачного!