Торт «Мадонна» - королівський, святковий десерт. Рецепт на 8 березня.


Торт «Мадонна»  можна назвати справді королівським десертом, який обов'язково сподобається всім. Медові, пісочні найніжніші коржі, просочені чудесним масляним кремом, підкорять ваших гостей. Приготуйте ці ласощі до 8 березня.

 

 Торт «Мадонна»

 Щоб приготувати чудовий торт «Мадонна» до 8 березня візьміть наступне:

 для тіста:

 білий цукор - сімсот грамів;

 курячі яйця - три штуки;

 три столові ложки меду;

 вершкове пом'якшене масло - три великих ложки;

 розпушувач харчової - три десертних ложки;

 пшеничне борошно - декілька склянок (близько трьох).

 для крему:

 згущене молоко - одна банка;

 вершкове масло - пів кілограма.

 Як готується торт «Мадонна» - покроковий рецепт до 8 березня:

 1. Дістаньте вершкове масло з холодильника години на два, щоб те розм'якло до безпосередньої готування. Далі за допомогою дрібного сита просійте три склянки борошна в глибоку миску, завдяки цьому вона стане повітряної, більш пухкою і злегка підсохне. У великій каструлі закип'ятіть звичайну воду. Після цього вбийте в глибоку, чисту миску курячі яйця, засипте до них цукор і за допомогою міксера збийте інгредієнти до пишності (порядку дванадцяти хвилин).

 2. Далі в яєчну суміш введіть взятий мед, розм'якшений вершковий жир і харчової розпушувач. Збивайте все це близько п'ятнадцяти хвилин, поки маса не стане пишною. Після цього отриману збиту, густу масу перелийте в глибокий сотейник, який встановіть на каструлю з киплячою водою. Віночком безперервно помішуйте суміш, поки вона не увариться до густоти і не стане золотистого відтінку. На це піде приблизно 45 хвилин. В цей же час розігрійте духовку до 200С.

 3. Через зазначений час зніміть сотейник з парової лазні і відразу введіть в загусла масу просіяне борошно. Робіть все не поспішаючи, при цьому замішуйте тісто. Текстура тесту повинна бути м'якою і не липкою. Після замісу відставте тісто, накрийте сотейник чистим рушником, залишивши невелику щілину, і дайте масі настоятися і охолонути близько десяти хвилин.

 4. Остигле тісто поділіть на вісім - десять однакових частин, кожну розкачати в п'ятиміліметровий пласт, з якого виріжте рівне коло. Перенесіть його на духовочние деко, застелене пекарської папером, розрівняйте коло.

 5. Випікайте коржі для торта близько п'яти - семи хвилин. Не укладайте гарячі коржі в стопку, оскільки вони злипнуться. Обрізки тіста також запечіть в духовці, вони стануть в нагоді для присипки торта. 6. Перелийте згущене молоко в глибоку миску, викладіть туди ж розм'якшене масло. На середній швидкості міксера змішайте інгредієнти близько десяти хвилин. Потім збільште швидкість приладу і доведіть масу до легкості (близько семи хвилин).

 7. Викладіть один остиглий корж на дошку, покрийте його приготованим кремом, поверх укладіть другий корж, який також змастіть кремом. Сформуйте торт з усіх коржів і крему, при цьому останнім шаром повинен бути крем. Залишками згущене-масляної маси змастіть боки десерту. Подрібніть запечені обрізки тесту в крихту і посипте її зібраний торт. Затягніть десерт поліетиленом і поставте його на всю ніч в холод для просочення.

 8. Подавати торт «Мадонна» до 8-го березня потрібно охолодженим. Розріжте десерт на порційні шматки, розкладіть по десертним тарілках і презентуйте його до святкового столу! Насолоджуйтесь!