Курячі грудки з сиром - дивовижно смачне святкове блюдо. Рецепт на 8 березня.


Курячі грудки з сиром  готуються надзвичайно просто, сам процес приготування займає абсолютно трохи часу, зате результат виходить запаморочливий. Якщо ви збираєтеся на 8 березня влаштовувати звану вечерю, то обов'язково включіть в святкове меню це м'ясна страва.

 Курячі грудки з сиром

 Набір інгредієнтів, необхідних для приготування апетитних курячих грудок з сиром до 8-го березня:

 свіже куряче філе - близько семисот грамів;

 сир твердого сорту - приблизно 150 грамів;

 спеції на ваш розсуд;

 свіже листя шавлії - близько семи штук;

 великий зубчик часнику;

 сухе біле вино - 100 мілілітрів;

 консервовані томати - приблизно вісімсот грамів;

 червоний мелкомолотий перець - половина десертної ложки;

 оливкова олія холодного віджиму - три великих ложки.

 Технологія приготування чудесних курячих грудок з сиром на 8 березня:

 1. Промийте курячі грудки і розріжте їх уздовж тонкими пластинками, не більше сантиметра в товщину. Загорніть кожен шматочок філе в харчову плівку і легенько відбийте їх. Потім перекладіть підготовлене м'ясо в окрему тарілку, попередньо звільнивши його від плівки.

 2. За допомогою самої дрібної терки измельчит твердий сир, і перекладіть його у вільний блюдце. Ретельно промийте свіже листя шавлії, висушіть їх і викладіть в чисте блюдце.

 3. Курячі пластинки присолите і поперчіть за смаком. На центр кожного шматочка викладіть тертий сир і по одному листочку свіжого шавлії. Загорніть куряче філе всередину і скріпіть його зубочисткою.

 4. Очистивши часник від лушпиння, розріжте його в довжину на декілька частин. Дістаньте їх маринаду консервовані томати, позбавте їх від шкірки і розріжте на четвертинки. Перекладіть підготовлені помідори і чашу блендера, туди ж додайте мелений червоний перець, все це розмішайте до однорідності.

 5. Ретельно розігрійте в сковороді оливкове масло, викладіть в нього шматочки часнику і тушкуйте їх всього пару хвилин. Далі в сковороду викладіть заготовки з курячого філе і обсмажуйте їх до золотистої, легкої скоринки. Потім перекладіть обсмажене м'ясо на чисту тарілку, а часник можете викинути.

 6. У сковорідку до масла налийте вино, перекладіть туди ж помідорову суміш, все це присолите, поперчіть і перемішайте. Тушкуйте соус близько п'яти хвилин. Потім укладіть в нього куряче філе і тушкуйте м'ясо близько двадцяти хвилин, часто перевертаючи його.

 7. Подавати курячі грудки з сиром до восьмого березня потрібно відразу після їх приготування. Викладіть м'ясо на широке блюдо сервіровки і полийте його зверху томатним соусом. Не забудьте видалити з філе зубочистки. Декорувати частування можна зеленню петрушки. Подавати курячі грудки, приготовлені вищеописаним способом, можна з рисом, картопляним пюре або макаронними виробами. Насолоджуйтесь! Вдалих вам свят!