Чізкейк Мокка - повітряний торт з вершковою начинкою. Відмінне ласощі для святкового столу на 8 березня.


Чізкейк Мокка  готується неймовірно просто і досить швидко, не враховуючи часу для настоювання десерту. Виходить такий повітряний, шоколадний десерт казково смачним, і до того ж ситним. Приготуйте ці ласощі до 8 березня.

 

 Чізкейк Мокка

 Щоб побалувати свій шлунок чізкейкмо мокка на 8 березня вам буде необхідно:

 вершкове масло або хороший маргарин;

 пісочне шоколадне печиво - близько 300 грам;

 вершкове масло (для основи) - 70 грам;

 сім чайних ложок цукру;

 вершковий сир - близько кілограма;

 цукор - 250 грамів;

 великі курячі яйця - чотири штуки;

 кукурудзяний крохмаль - столова ложка;

 ванільна есенція - за смаком;

 чорний гіркий шоколад - 125 грам;

 порошок какао - дві ложки;

 розчинна кава - столова ложка;

 сметана 30% - 250 мілілітрів;

 вершки 35% - 80 грамів.

 Як готується мокка чізкейк - рецепт на 8 березня:

 1. Викладіть вершкове масло в сотейник і помістіть його на тихий вогонь. Повністю розтопіть масло і залиште його остигати. Поламайте печиво і викладіть його в блендер, потім подрібніть пісочний інгредієнти до стану великих шматків.

 2. Потім до печива додайте цукор і топлене масло, розмішайте це все близько хвилин. Отриману суміш викладіть у форму, яку заздалегідь добре промажте вершковим жиром. Утрамбуйте пісочний шар, роблячи невеликі бортики. Запікайте основу чізкейку в духову печі при 180С близько десяти хвилин. Потім остудіть корж, духовку при цьому не вимикайте, а поставте в неї каструлю, наповнену водою.

 3. Шоколад поламати на шматки і перекладіть його в металеву миску. Закип'ятіть в середній каструлі трохи води, потім поставте зверху цієї ємності миску з шоколадом. Постійно помішуючи масу, розтопіть шоколад до рідкої консистенції. Потім трохи остудіть розтоплений інгредієнт.

 4. Викладіть в чашу блендера вершковий сир (попередньо розм'якшений), цукор і кукурудзяний крохмаль. Збийте все це близько трьох хвилин, потім вбийте в загальну масу сирі яйця. Знову все збийте до повної однорідності. Потім введіть в блендер топлений шоколад і знову збийте масу. Далі в начинку додайте ванільну есенцію і порошок какао. Старанно перемішайте компоненти. Потім в загальну масу додайте свіжу сметану і розчинну каву. Знову все розмішайте. Наприкінці введіть в начинку вершки, збийте начинку до однорідності.

 5. Перелийте приготовлену начинку на остигнула основу чізкейку, розрівняйте її по поверхні, щоб зовні десерт вийшов красивим. Поставте форму в духовку над каструлею і запікайте чізкейк при тій же температурі близько 20 хвилин. Далі зменшіть нагрів печі до 160С і випікайте ласощі ще 40 хвилин. Через відведений час вимкніть піч, але не виймайте чізкейк, а залиште його на дві години остигати.

 6. Готовий мокка чізкей повинен дійти без духовки ще 30 хвилин. Потім вийміть торт з форми, помістіть його в холодильник і настоюйте його чотири години. Коли чізкейк мокка до 8 березня настоїться в холоді, перекладіть його на гарне блюдо і презентуйте до святкового застілля. Насолоджуйтесь! Виходить фантастично смачно!