Курка з авокадо - нескладний спосіб приготування ніжного курячого м'яса. Святковий рецепт до 8 березня.


Курка з авокадо  готується вельми просто, при цьому вам не доведеться затрачати багато зусиль, зате в результаті ви отримаєте корисне і ароматне частування, яке не залишить байдужим жодного вашого гостя. Приготуйте цю страву для святкового столу на 8 березня.

 

 


 Курка з авокадо

 

 Щоб приготувати ароматну курку з авокадо до 8 березня підготуйте:

 куряче філе - одна штука (близько шестисот грамів);

 одне авокадо;

 половинка лайма;

 один помідор;

 два зубки часнику;

 ріпчаста цибуля - одна головка;

 свіже листя базиліка - близько семи штук;

 вершкове масло - сорок грамів;

 столова ложка соєвого соусу;

 спеції за бажанням.

 Спосіб приготування апетитною курки з авокадо на 8 березня:

 1. Спершу розігрійте свою духовку до 190С Цельсія. Потім займіться підготовкою овочів. Очистивши цибулю і часник від лушпиння, промийте їх з помідором, свіжим базиліком і авокадо. Просушивши томат, відріжте у нього плодоніжку, авокадо розріжте на половину, видаліть кісточку. Очистіть фрукт від шкірки, після чого поріжте його. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте кубиками, помідор поріжте також кубиками, а лайм подрібніть тонкими пластами. Часник і листя базиліка порубати на дрібні, довільні шматки. Викладіть всі підготовлені компоненти в глибоку посудину, заправте їх перцем і присолите.

 2. Промийте куряче філе, просушіть його, зачістьте від плівочки, видаліть хрящі і дрібні кісточки. Розріжте м'ясо на половинки і злегка відбийте їх, після чого полийте соєвим соусом. Дайте курку замаринуватися в соусі близько п'яти хвилин.

 3. На один край відбитого курячого філе укладіть кілька ложок приготовленої начинки і поверніть м'ясо в рулет. Аналогічно сформуйте другий курячий рулет. Невелику форму змастіть вершковим жиром і покладіть на її дно підготовлені рулети з курки.

 4. Полийте заготовки соєвим соусом, приправте перцем і помістіть в гарячу духовку запікатися на 45 хвилин. Готове частування видаліть з печі і перекладіть його з форми на гарне блюдо. Додайте до курячим рулетів залишилася начинку і можете подавати все це до столу.

 5. Подавайте курку з авокадо до 8 березня порційно. Гарнірувати цю страву можна макаронними виробами, відвареним рисом або картопляним пюре із зеленню. Ідеальним аперитивом для таких курячих рулетів буде солодке червоне вино, гранатовий нектар або сік з червоного винограду. Щасливих вам весняних свят та гарного настрою! Насолоджуйтесь!