Ананасовий пиріг - прекрасний святковий десерт. Рецепт ласощів до 8 березня.


Ананасовий пиріг  - Це дуже смачне ласощі на будь-які випадки життя. Якщо ви ніяк не можете визначитися, чим пригощати гостей на 8 березня, то спробуйте спекти цей чудовий десерт. Він виходить дивно ніжним, повітряним і дуже приємним.

 

 Ананасовий пиріг

 Щоб спекти ананасовий пиріг на 8 березня потрібно:

 консервовані ананаса - одні банку (приблизно кілограм);

 вершкове масло для форми - шматочок на 50 грамів;

 коричневий цукор - 250-грамовий стакан;

 чиста дистильована вода - кілька великих ложок;

 панірувальні сухарі - пару ложок.

 для тіста:

 пшеничне просіяна борошно - дві склянки;

 один склянки тростинного цукру;

 харчової розпушувач - дві маленьких ложки;

 половина чайної ложки солі;

 вершкове масло - 150 грамів;

 курячі яйця - пара штук;

 два пакетики (по десять грам) ваніліну;

 половина склянки молока.

 Як готується ананасовий пиріг на 8 березня - рецепт приготування:

 1. Вбийте два яйця в глибоку миску, всипте до них цукор, влийте пастеризоване молоко, додайте вершкове масло, сіль і ванілін. Все це збийте за допомогою міксера до білої, однорідною, повітряної піни (приблизно 15 хвилин).

 2. У вільну миску засипте просіяне борошно з розпушувачем, розмішайте компоненти і введіть їх у рідку суміш, не перестаючи її збивати. Вводите борошняну масу по частинах, щоб вона не збивалася в грудочки. У підсумку вам потрібно отримати рідке тісто, по консистенції нагадує густі вершки.

 3. Змастіть противопригарного форму шматочком масла, потім присипте її панірувальними сухарями, тоді випічка НЕ ??підгоратиме. Розжарити духову піч до 190С.

 4. Злийте рідину з консервованих ананасів. Вилийте дистильовану воду в сотейник і поставте його на плиту. Розтопіть у воді коричневий цукор. Коли сироп стане гарячим, перелийте його в підготовлену форму на шар сухарів. Зверху покладіть кільця консервованих ананасів, а решта ананаси поріжте на дрібні шматочки, які укладете поверх кілець рівномірним шаром.

 5. Акуратно залийте у форму на ананаси рідке тісто, поставте форму в гарячу піч і випікайте ананасовий пиріг близько 45 хвилин. Через потрібний час вийміть випічку з духовки і дайте їй охолонути. Потім переверніть форму на плоске блюдо, при цьому пиріг запросто відокремиться від бортиків і плавно ляже на тарілку.

 6. Подавати ананасовий пиріг до 8 березня потрібно або теплим, або охолоджені до кімнатної температури. Перед подачею можете прикрасити десерт вишнею мараскіно. У ролі доповнення можуть виступати збиті вершки, цукрова пудра або будь сироп. Насолоджуйтесь!