Морквяні котлети - рецепт і загальні принципи приготування. Як правильно готувати котлети з моркви?


Морквяні котлети. Рецепт  таких овочевих котлет можна розглядати як чудовий гарнір, або як легке основне блюдо. Найбільше котлети з моркви полюбляться тим, хто суворо дотримується дієтичні або вегетаріанські принципи харчування.

 

 Морквяні котлети рецепт

 Широкою популярністю це корисне блюдо користується в дитячому харчуванні. Урізноманітніть меню своєї дитини такими морквяними котлетами, до того ж виглядають вони дуже красиво і нарядно. Морквина - це чудове джерело каротину і клітковини, тому страви з неї виходять легкими, смачними та корисними.

 Головний інгредієнт для приготування морквяних котлет - це, природно, морквина, яку слід ретельно помити, очистити, після чого подрібнити на дрібній тертці. Можна також використовувати крупну тертку, проте тоді котлети вийдуть «волохаті», оскільки в них чітко буде видно морквяні шматочки. Крім того, морквину попередньо можна відварити, після чого подрібніть м'ясорубкою або блендером.

Рецепт морквяних котлет.  Даний спосіб приготування котлет з моркви є найпростішим за змістом інгредієнтів. Калорій в такому блюді дуже мало, а користі багато. Якщо вам терміново потрібно схуднути, або ви постійно дотримуєтеся правил дієтичного харчування, то наш рецепт вам допоможе.

 Інгредієнти для морквяних котлет потрібні наступні:

 шістсот грамів моркви;

 пшеничне борошно - сто грамів;

 два курячих сирих яйця;

 рослинне масло - п'ятдесят мілілітрів;

 кам'яна сіль за смаком.

 Спосіб приготування корисних, дієтичних котлет з моркви:

 1. Почистивши морквину, натріть її великої теркою, зліг збийте в окремій ємності сирі яйця. З'єднайте терту моркву з яєчною сумішшю, з борошном, сіллю, старанного все це перемішайте і дайте постояти близько п'ятнадцяти хвилин (щоб овоч дав сік, і маса стала більш м'якою).

 2. У розігріту сковорідку налийте соняшникова олія і приступайте до приготування морквяних котлет.

 3. Наберіть трохи підготовленої маси, сформуйте з неї акуратну котлету, яку обваляйте в муки і викладіть в гарячий жир на сковороду. Підсмажуйте кожну котлету з обох боків, поки та не покриється золотистою, апетитною скоринкою. Подавати готові, гарячі морквяні котлети потрібно зі свіжої, нежирною сметаною.

 







© 2015-2022  smac.pp.ua