Гуляш із свинини - рецепт і загальні принципи приготування. Як приготувати смачний свинячий гуляш?


Гуляш із свинини. Рецепт  даного частування відноситься до угорської кухні. В оригінальному варіанті - гуляшем прийнято називати густий м'ясний суп, який готується зі свинини або з яловичини. Однак ця страва виходить настільки смачним, що хочеться вживати його і в ролі другого м'ясної страви, рясно политого соусом, з гарніром.

 

 Гуляш із свинини рецепт

 Щоб приготувати апетитний, ситний гуляш зі свинини вам необхідно буде взяти:

 близько шестисот грамів свинини;

 ріпчаста цибуля - близько 120 грамів;

 столова ложка пшеничного борошна;

 свинячий жир або рослинна олія - ??близько двох - трьох столових ложок;

 томатна паста - велика ложка;

 одна часточка часнику;

 червоний мелений перець - щіпка;

 мелена паприка - чайна ложка;

 лавровий лист - одна штука;

 за смаком - перець-горошок і кам'яна сіль.

 Докладна інструкція приготування смачного гуляшу зі свинини:

 1. Наріжте очищену цибулину дрібними кубиками. Свинину порізати шматочками, зразковим розміром у три сантиметри. Ретельно розігрійте сковороду або сотейник і додайте в неї масло.

 2. У розпечену сковороду з жиром викладіть свинину і обсмажуйте її, весь час помішуючи, на помірному вогні близько двох - трьох хвилин. Потім до м'яса додайте подрібнену цибулю і обсмажуйте продукти вже разом близько чотирьох - п'яти хвилин, також періодично помішуючи. Посоліть вміст сковороди, поперчіть його і заправте томатною пастою.

 3. Влийте в сковороду стакан дистильованої води, розмішайте продукти, накрийте все це кришкою, зробіть вогонь мінімальним і готуйте близько тридцяти хвилин (поки свинина не стане м'якою).

 4. Додайте в сковороду чорний перець, мелену паприку, чилі, лавровий лист. Далі потроху засипте туди ж борошно, активно перемішуючи продукти. Можете заздалегідь розвести борошно в кип'яченою, остигнула воді і влити її у вміст сковороди, також помішуючи.

 5. Видавіть в гуляш зубчик часнику, перемішайте, доведіть до кипіння, готуйте його приблизно десять хвилин (по необхідності долийте в сковороду трошки гарячої води).

 6. Коли гуляш повністю приготується, тушкуйте під сковородою вогонь і дайте страві постояти деякий час під щільно закритою кришкою, щоб свинина ретельно ввібрала в себе аромат спецій. Виходить казково смачно!

 7. Вибирайте гарнір до свинячого гуляшу за смаком. Відмінно це частування поєднується з вареним рисом, з відвареною картоплею або з макаронними виробами. Насолоджуйтесь!