Профітролі - рецепт з фото. Як приготувати ніжні, заварні тістечка - профитроли?


Профітролі - рецепт з фото  цих класичних французьких тістечок ви зможете побачити в даному кулінарному пості. Спробуйте приготувати заварні профитроли із заварним кремом, і переконайтеся в їх неповторному смаку. Прикрасити ці тістечка можна топленим шоколадом або посипати їх цукровою пудрою.

 

 Профітролі - рецепт з фото

 Набір інгредієнтів для приготування профитролей:

 для заварного крему:

 сто грамів цукру;

 п'ять великих ложок пшеничного борошна;

 невелика щіпка солі;

 молоко - близько 500 мілілітрів;

 два збитих яєчних жовтки;

 чайна ложка ванілі.

 Для заварного тіста:

 вершкове масло - сто грамів;

 очищена вода - один стакан;

 250 грамів пшеничного першосортною борошна;

 маленька щіпка кам'яної солі;

 чотири курячих яйця.

 Технологія приготування заварних профитролей:

 1. Спочатку займіться кремом. У невеликій посудині з'єднайте цукровий пісок, пшеничне борошно і дрібку солі. Додайте до цих сухих інгредієнтів молоко (вливайте невеликими порціями), замішуйте, поки не досягнете отримання однорідної маси. Доведіть цю суміш до кипіння, при цьому безперервно її помішуйте. Варіть крем протягом 60-ти секунд, після чого введіть у нього два збитих яєчних жовтки і все перемішайте. Далі варіть крем на повільному вогні, весь час помішуючи, поки він не почне потроху закипати. Зніміть каструльку з вогню і додайте в крем ваніль. Накрийте заварний крем кришкою і відставте убік охолоджуватися.

 2. Потім можна приступати до приготування самих профитролей. Розігрійте вашу духовку до 230С. У середній каструлі закип'ятіть воду і розтопіть в ній вершкове масло. Просійте борошно, з'єднавши її з дрібкою солі, після чого додайте її в киплячу суміш. Старанно і активно перемішуйте, поки не утвориться тісто.

 3. Зніміть його з вогню, додайте по черзі яйця, при цьому розмішуйте після кожного додавання. Викладіть готове тісто на деко, застелене пекарської папером, за допомогою кулінарного мішка (можна просто зрізати куточок у поліетиленового, щільного пакета).

 4. Випікайте булочки десять хвилин, потім зменшіть нагрів печі до 200С і готуйте профитроли ще 25 хвилин. У підсумку тістечка повинні підрум'янитися, стати золотистими, тільки не коричневими. Повністю остудіть готові профітролі, розріжте їх навпіл, наповніть остиглим заварним кремом.

 5. Прикрасити готові заварні профитроли із заварним кремом можна топленим шоколадом. Смачно, апетитно і красиво! Насолоджуйтесь!