Гуляш по-угорськи. Як в домашніх умовах приготувати справжній угорський гуляш?


Гуляш по-угорськи  є національним угорським частуванням. Цю страву можна назвати чимось середнім між другим і першим. Густоту готового гуляшу можна регулювати кількістю рідини, додаються в м'ясо при приготуванні.

 

 Гуляш по-угорськи

 Набір інгредієнтів для угорського гуляшу потрібен такий:

 частина філе яловичини - один кілограм;

 картоплю і свіжі помідори - по одному кілограму (замість свіжих томатів можна використовувати консервовані);

 солодкий червоний перець - пару штук;

 дві ложки паприки;

 за смаком спеції;

 стеблова селера - пару штук;

 головка часнику;

 одна морквина;

 дві великі ложки рослинної олії;

 третину столової ложки кмину;

 для подачі - свіжа зелень (петрушка і кріп);

 ріпчаста цибуля - дві головки.

 Технологія приготування гуляшу по-угорськи:

 1. Узяту яловичину наріжте невеликими шматками. Кістки з м'яса зріжте (можна буде їх потім використовувати для приготування перших страв або бульйонів).

 2. Підготуйте овочі - Очистіть їх і ретельно промийте. Особливу увагу слід приділяти помідорам, оскільки від них залежить смак готового гуляшу. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву подрібніть невеликими кубиками.

 3. У сковороді розігрійте олію і в ньому обсмажити цибулю з морквою близько семи хвилин. При цьому овочі потрібно постійно помішувати. Потім в зажарку додайте паприку, щоб овочі гарненько просочилися цією приправою. Також на цьому етапі можна вкинути кілька пучок пекучого перцю.

 4. Потім в сковороду до підсмаженні додайте яловичину і тушкуйте все разом на спокійному вогні, помішуючи, близько десяти хвилин. Можна також залити в сковороду трошки рідини, тоді гуляш буде більше схожим на перше блюдо.

 5. Солодкий перець поріжте невеликими брусочками. Додайте перець в загальну сковороду. Гасіть все разом ще п'ять хвилин, при цьому не забувайте помішувати гуляш.

 6. Тепер вам потрібно підготувати глибоку посудину для запікання в духовій печі. Викладіть в цю ємність тушковане м'ясо разом з овочами. У звільнилася сковорідку викладіть помідори (свіжі томати поріжте невеликими шматками, а консервовані подрібніть прямо в банку за допомогою ножа). Дрібно порубати часник.

 7. Потім змішайте часник з помідорами, доведіть суміш до кипіння і зробіть нагрів менше. Гасіть томатну заливку близько п'яти хвилин. Потім туди ж додайте тмин і прогрівайте ще пару хвилин.

 8. Отриману томатну суміш з'єднайте з яловичиною та овочами. Наріжте картоплю невеликими кубиками. Викладіть його до м'яса (намагайтеся, щоб картопля фактично повністю покрилася рідиною).

 9. Стебла селери поріжте невеликими шматочками і викладіть їх зверху картоплі. Коли гуляш буде готовий, селера потрібно вийняти і викинути.

 10. Посудину накрийте кришкою і помістіть його в духовку, раніше прогріту до 200С хвилин на 80 - 90.

 11. Через зазначений час ситний і смачний гуляш по-угорськи буде готовий! При подачае гуляшу присмачите його рубаною зеленню.