Торт «Наполеон» - рецепт з фото. Як в домашніх умовах приготувати класичний торт «Наполеон»?


Торт «Наполеон» - рецепт з фото  . Дане ласощі можна назвати одним з найкращих, проте багато господинь вважають, що готується він досить складно. Ми пропонуємо вам універсальний рецепт класичного домашнього торта «Наполеон».

 

 Торт «Наполеон» - рецепт з фото

 Склад класичного «Наполеона»:

 для тіста потрібно:

 два курячих яйця;

 вершкове масло - півтори пачки (триста грамів);

 борошно - шість двохсотграмових склянок;

 оцет столовий - чотири великі ложки;

 вода очищена питна - триста мілілітрів.

 Для заварного крему потрібно:

 п'ять відокремлених жовтків яєць;

 півтора літра коров'ячого свіжого молока;

 крохмаль - три столові ложки;

 цукровий пісок - триста грамів;

 за смаком ваніль.

 Процес приготування смачного, домашнього торта «Наполеон»:

 1. Просійте борошно в підходящу миску, додайте до неї вершкове масло і перетріть інгредієнти до стану однорідної, маслянистої крихти. В отриманій масі зробіть заглиблення, в яке поступово введіть яйця, воду і столовий оцет. Вимісити гладке і однорідне тісто.

 2. Перекладіть його в миску, закрийте харчовою плівкою і на годину помістіть в холод. Після цього вийміть тісто і поділіть його на шістнадцять рівноцінних частин.

 3. Приступайте до розкочування. Спершу підготуйте форму для рівняння коржів (можна використовувати звичайну миску). Розгортати коржі можна прямо на деку або на столі, присипаної борошном, після чого перенести їх на деко за допомогою качалки.

 4. Коржі випікайте при 250С в духовці до приємної золотистости (на кожну порцію тесту йде близько семи хвилин). Складіть готові коржі в тарілку.

 5. Одночасно з випічкою коржів приготуйте крем. Спочатку в каструльці закип'ятіть коров'яче молоко (одна склянка залиште). Поки буде закипати молоко, змішайте яєчні жовтки з відокремленим склянкою молока, крохмалем, ваніллю і цукром. Отриману заливку перелийте в закипіле молоко, постійно розмішуючи, варіть масу до загусання.

 6. Зніміть заварний крем з конфорки і заважайте його ще три хвилини. Далі остудіть крем, при цьому посудину рекомендується накрити поліетиленом, щоб на поверхні не утворювалася плівка. Коли заварний крем повністю охолоне, промажте їх коржі. Намазуйте їх щедро, приблизно по дві - три ложки. У такому вигляді залиште «Наполеон» на пару годин для просочення і осаджування коржів.

 7. Далі підрівняйте торт гострим ножем (обріжте стирчать краю), змастіть десерт залишилися заварним кремом з усіх боків і посипте його крихтою, що залишилася після випічки коржів. Дайте «Наполеону» остаточно просочитися протягом чотирьох - п'яти годин. Наріжте десерт і подавайте його з солодким чаєм. Приємного чаювання!