Сирна паска - рецепт і загальні принципи приготування. Як правильно приготувати смачну паску з сиру?


Сирна паска - рецепт  , Який ви побачите нижче, буде дуже корисним напередодні свята Воскресіння Христа. Скористайтеся нашими порадами, і ви зможете запросто приготувати смачну, апетитну паску з сиру.

 

 Сирна паска - рецепт

 Щоб приготувати медову сирну паску з лимонними фініками вам потрібно:

 сир, жирністю не менше 18 відсотків - півтора кілограма;

 донниковий небудь інший густий мед - півтора - дві склянки;

 вершкове масло - не менше двохсот грамів;

 жовтки яєчні - шість - вісім штук;

 смажений мигдаль - сто грамів;

 натуральні в'ялені фініки - близько 150 - 200 грамів;

 великі лимони - дві штуки;

 темний ром або чорний міцний чай - три столові ложки.

 Технологія приготування медової паски з сиру:

 1. Вистеліть друшляк чистим кухонним рушником або марлею, яку потрібно скласти в кілька шарів. Перекладіть в підготовлений друшляк весь взятий сир, накрийте його звисаючими частинами марлі і помістіть друшляк у велику ємність. Поверх марлі встановіть тарілку, на яку поставте вантаж, вагою приблизно два - три кілограми. Залиште сир мінімум на чотири години, щоб з нього стекла вся рідина.

 2. Одночасно з цим підготуйте фініки: якщо вони покриті відшаровуються шкіркою, то видаліть її. Поріжте фініки невеликими шматками. За допомогою щітки вимийте лимони, дрібної теркою зніміть з цитрусів цедру і вичавіть весь сік. Фініки залийте лимонним соком, змішавши його з ромом (або з міцним чорним чаєм). Посипте все це цедрою, гарненько перемішайте, затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник на той час, поки сир буде стояти під пресом.

 3. Масло розм'якшите при кімнатній температурі. Якщо взятий вами мед дуже густий, злегка підігрійте його на паровій лазні, оскільки він повинен бути текучим.

 4. Частина мигдалю дрібно порубати, а других покришите більшими. Віджатий сир добре протріть допомогою сита. Збийте міксером масло і рідкий мед до густої піни. Змішайте цю суміш поступово з сиром. Туди ж додайте фініки і мигдаль.

 5. Пасочніцу або глибоку ємність в один шар застелите марлею, перекладіть туди сирну масу, добре приминаючи її ложкою. Закрийте дно і помістіть форму в холодильник (на один - три дні). Перед подачею паску потрібно перевернути на блюдо і обережно зняти з неї пасочницу і марлю.

 6. Врахуйте, що від ступеня віджимання сиру на початковому етапі буде залежати смак готової паски. Можна взагалі не протирати сир, тоді в ньому залишаться крупинки, за рахунок чого паска вийде не дуже гладкою і не такою ніжною.