Кращі рецепти пасок. Як приготувати смачні і апетитні паски?


Кращі рецепти пасок  , Представлені в даному пості, допоможуть вам прикрасити пасхальний стіл в таке світле свято. Якщо навіть ви не вважаєте себе високо релігійною людиною, Пасха для вас все одно є одним з головних свят.

 

 Кращі рецепти пасок

 1. Рецепт здобного паски.

 Набір продуктів буде потрібен наступний:

 кілограм хорошою борошна вищого сорту;

 молоко пастеризоване, свіже - півтора - два мірних склянки;

 шість сирих яєць; п'ятдесят грамів дріжджів;

 половина десертної ложки кухонної солі;

 половина упаковки вершкового маргарину;

 пол пакетика ваніліну;

 горіхи, родзинки, курага.

 Процес приготування здобною паски:

 - У злегка підігрітому молоці розпустіть дріжджі, всипте туди ж половину взятої борошна, все це розмішайте і помістіть в досить тепле місце. Розітріть жовтки яєць з ваніліном і цукровим піском до білого.

 - Коли суміш з дріжджами вдвічі збільшиться, додайте в неї розпущений вершковий маргарин, збиту білкову піну і залишилася половину борошна. Вимісити гарне тісто, яке також сховайте в тепло.

 - Коли тісто достатньо підніметься, додайте в нього промитий і обсушену родзинки, подрібнені цукати і мелені горішки. На денце форми викладіть шматок промасленим пергаментним паперу. Заповніть форму приготованим тестом на третину, зверху змастіть її яйцем.

 - Поставте паску в не надто гарячу духовку і випікайте його близько п'ятдесяти хвилин.

 2. Рецепт монастирського паски.

 Список необхідних інгредієнтів:

 кілограм пшеничного борошна (тільки вищого сорту);

 тепла вода - півтори склянки;

 молоко пастеризоване - кілька столових ложок;

 дріжджі - п'ятдесят грамів;

 два яйця;

 вершкове масло - 125 грамів;

 цукровий пісок - півсклянки;

 цукати - близько ста грам;

 мелена кориця і кардамон.

 Процес приготування монастирської паски:

 - З усіх перерахованих інгредієнтів з вечора замісіть тісто крутий консистенції. Накрийте його рушником і до ранку залиште підніматися. Вранці перекладіть тісто на поверхню столу і довго його вимішують.

 - Потім розділіть його на половини і викладіть в промаслені форми, після чого дайте ще раз піднятися. Після достатнього підняття пасок, їх поверхня повинна покритися суцільним шаром бульбашок.

 - Розітріть сире яйце і з'єднайте його з молоком. Отриманою сумішшю промажте паски, помістіть їх в духовку і випікайте приблизно сорок хвилин. Остудіть готові паски, вийміть їх з форм, присипте цукровою пудрою і за бажанням прикрасьте залишками цукатів. З святом, що наближається!