Рецепт - німецький сирний торт


Борошно пшеничне 300 грам Цукор-пісок 250 грам
Вершки 10-11% 150 мілілітрів Вершкове масло 250 грам
Яєчний жовток три штуки Сир 5-9% жирності 750 грам
Крохмаль картопляний 20 грам Ванільний цукор одна чайна ложка
Яйце куряче три штуки Коньяк 30 мілілітрів
Мигдаль 50 грам Курага 50 грам
Вишня сушена 50 грам Яєчний білок три штуки

просеем борошно, додамо в неї 200 грам подрібненої холодного масла, 50 мілілітрів вершків, 3 жовтки і 100 грам цукру. Швидко замісити тісто, загорніть його в харчову плівку і поставимо в холодильник на 30 хвилин. Сир розімніть, додамо 100 грам цукру, 100 мілілітрів вершків, 3 яйця, масло, що залишилося, крохмаль і ванільний цукор. Ретельно змішаємо міксером. Курагу і вишню промиємо, заллємо окропом на 5 хвилин. сольем воду, обсушимо. измельчим мигдаль і курагу, покладемо в сирну масу разом з вишнею і коньяком. перемішаємо. Тісто виймемо з холодильника, розкачати і викласти їм високу форму для випічки так, щоб бортики були закриті тестом
На тісто викласти сирну масу і поставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Решта яєчні білки зіб'ємо із цукром у міцну піну, викласти зверху на торт і випікаємо ще 15-20 хвилин. Після виключення духовки залишимо торт там для повільного остигання.