Рецепт - гарбузова-ЦУКРОВИЙ ПИРІГ


Для тіста:
225 грам борошна, 1/2 ст л солі, 25 г цукру, 115 грам холодного несолоного масла, розрізаного на шматочки, 1 яєчний жовток, трохи крижаної води.
Для начинки:
700 грам свіжого гарбуза, порізаної на часточки, як кавун, 3 збитих яйця, 115 мілілітрів подвійних вершків, 100 грам коричневого цукру, 1/2 ст л кориці, 1/2 ст л меленого імбиру, 1/2 ст л запашного горошку, 1 / 2 ст л солі.

зробимо тісто. з'єднаємо борошно, сіль, цукор в кухонному комбайні. додамо масло і рубати, поки суміш не стане нагадувати хлібні крихти. додамо жовток і зіб'ємо, поки тісто не стане однорідним. Можливо, знадобиться небагато крижаної води, але не переборщіть. дістанемо тісто, загорніть його в плівку і покладемо в холодильник на 1 годину.
Розігріти духовку до 180 грам поріжемо гарбуз великими шматками, витягнути кісточки. запечемо в духовці 45 хв - 1 годину до м'якості. Коли вона охолоне, вишкребти м'якоть і розмолоти до однорідної маси.
Збільшити температуру духовки до 190 грам розкачати тісто на злегка посипаною борошном поверхні, перекладемо його в низьку круглу форму розміром 22 см. З тесту можна виріжемо листочки для прикраси і відкладемо. накриємо і заморозити, поки не пора піч.
Зробити начинку. У мисці з'єднаємо гарбузове пюре з рештою інгредієнтами до однорідності. переллємо в підготовлену форму з тістом і запекти в духовці близько 50 хв, щоб начинка тільки схопилася.
В той же час, запечемо листочки з тіста для прикраси на деку протягом 10-15 хв. дамо пирогу і листочків охолонути. з'єднаємо трохи цукрової пудри з водою і з її допомогою прикріпимо листочки до країв пирога. подаємо просто так або зі збитими вершками.
На 8 порцій